iPon Hírek

Mini LED-es projektor HD-felbontással

Dátum | 2009. 03. 27.
Szerző | Freeman07
Csoport | MULTIMÉDIA

A Forever Plus nevű tajvani vállalat legújabb, aprócska projektora akár 720p-felbontású HD-tartalom megjelenítésére is képes.

Az 12,5 x 15 x 5 cm méretű mini-projektort számos területen használhatjuk fel. Üzemeltethetjük otthoni mozigépként vagy akár játékra is használhatjuk ha konzolt, vagy PC-t kötünk rá. Ekkora felbontással, és kis méretével a projektor minden bizonnyal kitűnő választás lehet mindkét területen, ám a legnagyobb előnye mégis vitathatatlanul a könnyű hordozhatósága.


A LED-világításnak köszönhetően a projektor gyártója megkímél minket a költséges lámpacseréktől, mivel ezek a LED-fényforrások akár 30 000 órán keresztül képesek működni. A maximálisan 1280 x 768-as felbontás megjelenítésére képes készülék csupán 800 grammot nyom, így még az elhelyezése is gyerekjáték. A képet HDMI-, RGB-, vagy RCA-bemeneten képes fogadni.

A LED-eknek köszönhetően nem csak hogy tovább bírja a megjelenítést a projektor, hanem még kevesebbet is fogyaszt, a gyártó oldala szerint csupán 30 W-ot. Egyelőre nincs információ az árról és a megjelenési időpontról, illetve kérdés az is, hogy a világ egészére eljut-e.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2009.03.27. 13:22
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ossyni
2009.04.01. 17:47
nem véletlenül csinálnak nagy fényerejű izzókat.

Kíváncsi vagyok mekkora képet tud, szép fényerővel kivetíteni, mert lehet, hogy jobban jár az ember egy sima 82-es lcd-tv vl, bár az nem 1 kg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!