iPon Hírek

Minilaptoppal készül az Acer

Dátum | 2008. 02. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Mind képességeik, mind áraik tekintetében az Asus Eee PC-jével és az Everex CloudBook-jával kíván versenybe szállni az Acer a tervezett új minilaptopjával.

Ennek megjelenése valamikor az év második vagy harmadik negyedében várható, azonban túl sokat még nem lehet tudni róla azon felül, hogy az ára várhatóan $470 körül lesz, a képernyője pedig 7 vagy 9 hüvelyk körül.

A versenytársak képességeiből kiindulva legfeljebb annyit feltételezhetünk, hogy ha az Acer azért mégis többet szeretne kínálni, mint azok, úgy talán a flash tárhelyet növelik valamelyest, vagy talán tényleges merevlemezt alkalmaznak benne.

Operációs rendszer terén gyakorlatilag biztosra vehető, hogy ez is valamiféle Linux lesz; a kérdés már csak az, hogy meghagyják-e az Ubuntu (a könnyű kezelhetősége miatt a legnépszerűbb disztribúció) eredeti formáját, vagy megpróbálják valahogy még jobbá tenni. De még a RedHat vagy a Fedora is jobb választás lenne, mint egynémely módosított disztribúció, ami már napvilágot látott pár laptopon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!