iPon Hírek

Minőségi hűtőventilátorok a Scythe kínálatában

Dátum | 2008. 08. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Scythe bejelentette legújabb ventilátor családját, amelynek tagjai egytől-egyig 140 mm-es átmérővel rendelkeznek. Az új ventilátor család a Kaze Maru fantázianevet kapta, a termékek a gyártó állítása szerint rendkívül halkan és hatékonyan teszik a dolgukat, így kiválóan alkalmasak a felhasználók számítógépházainak igényes hűtésére.


A rendszerhűtő ventilátorok ugyan 140 mm-es átmérővel érkeznek, de a gyártó a rögzítési pontjaikat úgy helyezte el, hogy a hagyományos, 120 mm-es ventilátorok számára készített helyekre is passzoljanak. A nagyobb átmérőnek köszönhetően az újdonságok alacsonyabb fordulatszámon is nagyobb levegőmennyiség megmozgatására képesek, mint 120 mm-es társaik. A ventilátorok SY1425SL12L, SY1425SL12M és SY1425SL12H típusjelzéssel kerülnek forgalomba, az egységek percenkénti fordulatszáma és működés közbeni zajszintje sorrendben 500 RPM / 10.80 dBA, 1200 RPM / 26.58 dBA és 1900 RPM / 41.13 dBA értékeket képvisel.

A három új ventilátor mindegyike csúszócsapágyas kivitelben készül, a termékek meghibásodás nélküli várható élettartama hozzávetőlegesen 30.000 óra - állítják a Scythe mérnökei. A Scythe Kaze Maru ventilátorokhoz 3-tűs csatlakozóról 4-tűsre való átalakítót is mellékel a gyártó. Az újdonságok ajánlott végfelhasználói ára az Amerikai Egyesült Államokban 19,99 dollár, míg Európában 9.50 euró lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Alamos
2008.08.30. 19:52
Az még csak közepes.
Hallgatnál egy BFG-Tech videokártyán ventit. Ha azt 100%-ra járatod, mint indításkor van, besírnál rajta. Zárt házon át szerintem a 40 dB simán kijön.
Nyitottan haver megjegyezte:
Igaz hogy Ferihegyen dolgozom, de egy felszálló helikopter ennyire hangos mint ez a videokártya venti
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sYs
2008.08.31. 10:42
"A három új ventilátor mindegyike csúszócsapágyas kivitelben készül"

Sokaknál tisztázni kell hogy mi mit jelent. A csúszócsapágyban nincsenek gördülő alkatrészek, tehát az nem golyós csapágy, hanem csúszócsapágy, ezért nevezik csúszónak. Így nem kéne összetéveszteni a kettőt, mert a golyóscsapágy halkabb mint a csúszó.
SKF szaküzletben dolgoztam 2 évig és sejtem hogy miről van szó...;-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sYs
2008.08.31. 13:44
De halkabb a golyós. Mint ahogy te is mondtad, a csúszó egy idő után bedurvul. Ennek eredménye: a golyós halkabb.

Pontosítanék! Fordulatszámfüggő, hogy melyik alkalmasabb. Alacsonyabb fordulatszámhoz inkább a golyós, magasabbhoz pedig sikló lenne a célszerű, mert az utóbbinak kell egy bizonyos fordulatszám hogy a síkosító anyag koncentrikusan tartsa a tengelyt a perselyben. Ugyanakkor a silkó érzékenyebb a leállásra és az indításra, mert akkor fémes érintkezés van (persze csak akkor ha fémből vannak az alkatrészek) és ezáltal szennyező részecskék kerülhetnek a folyadékba, ami kopáshoz és zajhoz vezet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2008.08.31. 15:05
Volt egy kis dilemma a ventilátorok csapágyazását illetően. Az eredeti forrás szerint golyóscsapágyasok, de a gyártó oldalán már csúszócsapágyas kivitel olvasható, így ez időközben javításra került. Már az eredeti forrás is javította...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!