iPon Hírek

Minőségi noteszgépek az ASUS műhelyéből

Dátum | 2011. 06. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az ASUS mérnökei két új noteszgéppel készültek el, amelyek a vállalat P sorozatában, azaz a profi megoldások között kapnak helyet. Az Intel Huron River névre keresztelt mobil platformja köré épülő noteszek közül az egyik 13,3 hüvelykes, míg társa 14 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel érkezik, ennek megfelelően sorrendben a P31S és a P41S típusjelzéseket viselik.

Közös a két friss jövevényben, hogy mindketten elég vékonyak, fém házban kapnak helyet, cseppálló a billentyűzetük és erős zsanérokat használnak a 13,3 colos, illetve a 14 colos kijelző esetében. A noteszgépek közül a P31S modell 1,78 Kg-os, míg társa, a P41S noteszgép 2 Kg-os súllyal kerül a boltok polcaira. Az újdonságoknál a gyártó különleges, hosszú élettartamú hat-, illetve nyolccellás Sonata akkumulátorokat használ, amelyek nagyjából tízórányi üzemidőt kínálnak az adott konfiguráció számára és 90 perc alatt képesek maximális töltöttségi szintjük 90%-át elérni.


Az ASUS újdonságai tehát Sandy Bridge alapú mobil processzorokkal lesznek elérhetőek, méghozzá a következőekkel: Core i3-2310M, Core i5-2410M, Core i5-2520M és Core i7-2620M. A P31S esetében 1 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott GeForce GT 520M videokártyát kapunk, míg a P41S-hez 1 GB-nyi VRAM-mal felvértezett GeForce GT 540M videokártyát társítottak a gyártó mérnökei. Merevlemezből akár 750 GB-osat is választhatunk és a kínálatból a DVD-író sem hiányzik majd, legalábbis a P41S esetében. A P31S modellnél maximum külső USB 2.0-s DVD író jöhet szóba, ugyanis ez a modell optikai meghajtó nélkül kerül a boltok polcaira.

A specifikációs lista tartalmaz még Gigabites Ethernet vezérlőt, 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert, három az egyben memóriakártya-olvasót, 0,3 megapixeles webkamerát és Altec Lansing gyártmányú beépített hangszórókat is. Opcionálisan Bluetooth 2.1-es adapterrel is kérhetőek lesznek a termékek.


A két P sorozatú újdonság előtelepített Windows 7 operációs rendszerrel kerül forgalomba és jár hozzájuk a LoJack szoftver is. Utóbbi alkalmazás akkor jön jól, ha a noteszgépet esetleg ellopják, ugyanis segítségével jó eséllyel a notebook nyomára bukkanhatnak az Absolute Theft Recovery Team tagjai, akik a hatóságok segítségével visszajuttathatják a terméket jogos tulajdonosának. A szolgáltatás segítségével a noteszgépen tárolt személyes fájljainkat távolról is letöröltethetjük, persze csak akkor, ha a tolvaj bekapcsolja a noteszgépet és az csatlakozni tud az Absolute Software szervereihez.

A két új notebook hamarosan feltűnhet az üzletek polcain. A termékek várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem érkeztek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. _DiEGO_
2011.06.28. 21:35
Remélem webkamera is van benne ?

[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. PCG
2011.06.28. 23:45
dell e6400 másolat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!