iPon Hírek

Minőségi, olcsó Altec Lansing hangrendszerek

Dátum | 2009. 05. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Altec Lansing, aki a minőségi hangrendszereiről vált ismertté és elismertté a multimédiás szegmensben, most két olcsó, jó minőségű számítógéphez való audió rendszert kínál a felhasználók számára. A vállalat ezekkel a termékekkel is azt kívánja bizonyítani, hogy lehet kedvező áron is jó minőségű termékeket kínálni. Hogy a rendszerek tényleg megállják-e majd a helyüket a piacon, az majd a tesztek és a vásárlói vélemények alapján kiderült, no de térjünk vissza a két újdonsághoz.

A Value Series termékcsaládban helyet foglaló megoldások a VS2620-as és a BXR1220-as típusjelzést viselik. A hangrendszerek között hasonlóság, hogy mindketten 30 dollár alatti végfelhasználói áron kerülnek forgalomba, valamint rendelkeznek másodlagos audió bemenettel  is.

VS2620
A VS2620-as modell két darab 75 mm-es átmérőjű szélessávú hangszóróval van ellátva, a hangszórók felett mindkét dobozban egy szintén 75 mm-es, passzív hangsugárzó foglal helyet, amelyet az aktív hangszóró által keltett légmozgás rezegtet (kvázi bassreflex rendszer, de itt nincs a légmozgásból eredő suhogó hang, ugyanis a reflex nyílás szerepét a passzív sugárzó tölti be). Az aktív sztereó rendszer integrált tápellátással bír, a dobozok egyikén megtalálhatóak a szokásos vezérlő egységek, mint például a hangerő szabályzó és a ki/bekapcsoló gomb. Az audió rendszer 1 KHz-en 80 dB-es  jel/zaj arányt kínál.  Ennél a terméknél két audió bemenet áll rendelkezésre, így a számítógép mellett egy 3,5 mm-es jack csatlakozón akár MP3-as lejátszót is kapcsolhatunk a hangrendszerhez.  A 2,5W-os hangszórókkal ellátott rendszer 135 mm x 120 mm x 214 mm-es méretekkel bír, ajánlott végfelhasználói ára pedig 29,95 dollár.

BXR1220
A második új termék a BXR1220-as típusjelzést viseli. Ez a modell USB csatlakozón keresztül kapcsolódik a rendszerhez, így nincs szükség külön AC tápadapter alkalmazására. A termék két darab 50 mm-es átmérőjű szélessávú hangsugárzóval (180 Hz – 20 kHz) van felszerelve, amelyek terhelhetőségével kapcsolatban nem osztott meg információkat a gyártó. A 70 mm x 121 mm x 94 mm-es méretekkel rendelkező termékek esetében a jobboldali „hangfalon” ezúttal is helyet kaptak a különböző kezelőszervek. A sztereó hangrendszer 1 KHz-en 85 dB-es jel/zaj aránnyal bír, ajánlott végfelhasználói ára pedig 19,90 dollár lesz.  Ha szükségünk van mélysugárzóra is, akkor 10 dolláros felár ellenében BXR1221-es típusjelzés alatt megvásárolhatjuk a rendszert egy 10 cm-es hangsugárzót tartalmazó subwooferrel is.

BXR1221.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Alwares
2009.05.06. 12:44
VISSZA A HIRHEZ

Nagyon olcsó, de vajon jó is a hangja? Mennyire lesz ez erős?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!