iPon Hírek

Miről szól a Warcraft film?

Dátum | 2013. 11. 11.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A BlizzCon-on jutott egy külön előadás a készülőben lévő Warcraft filmnek is, amin először mondtak konkrétumokat arról, hogy milyen is lesz a film sztorija. A rendező Duncan Jones azt is megerősítette, hogy jövőre indul a forgatás és 2015 végére már ott lesz a mozikban az anyag. A WoW filmként ismerté vált alkotás igazából a gyökerekhez nyúl majd vissza, de a középpontban az orkok és emberek ellenségeskedése lesz, amely minden Warcraft játékban ott van. Jones és Chris Metzen elárulta, hogy a filmben benne lesz Anduin Lothar és Durotan. Lothar a Szövetség (Alliance) vezetője volt és a megszálló orkok ellen küzdött, míg Durotan a Dérfarkas (Frostwolf) klán első törzsfőnökeként állt szembe vele. A rendező egyébként óriási Warcraft rajongó, éppen ezért pontosan tudja mennyire fontos, hogy mindkét perspektíváját szemügyre vegye ennek az ősi ellenségeskedésnek. "Mindkét oldalról szól. Vörös és kék lesz." A film egyébként PG-13-as besorolásra törekszik, de Jones biztosította a rajongókat a felnőtt tartalomról, rávilágítva arra, hogy a Batman filmek is ilyen besorolást kaptak, miközben ott volt bennük az a bizonyos ceruzás jelenet Jokerrel. Vizuálisan félig élőszereplős, félig CGI film lesz, valahogy úgy kell elképzelni, mint az "Avatár találkozását a Trónok Harcával". Jones a Gladiátort is előszedte, mondván, hogy a Warcraft olyan karakán lesz, mint az. Mutattak néhány koncepciós képet is, melyeken a film egyes helyszíneit láthattuk. Ott lesz Draenor, az ork őshaza, Dalaran varázslatos városa, Ironforge a törpék fővárosa és Stormwind, a Szövetség központja. A film nagy része a Keleti Királyságban játszódik majd (Eastern Kingdoms).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. Asagrim
2013.11.11. 12:32
Eddig hibátlan, csak jöhetne korábban is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. vivanto
2013.11.11. 12:42
Majd a film is online-only lesz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Tapir_606
2013.11.11. 12:46
Trónok Harcából átvesznek bármit és PG-13ra törekednek, az igen

amúgy ez tiszteletre méltó, mert, ha akár én is rendezhetném ezt(nem, nem ego ), akkor is csak a cím alapján milliárdos eladásai lennének, de mégis csak a tökéletességre törekszenek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim Tapir...
2013.11.11. 14:26
Szerintem a hangulatra gondoltak, nem céljuk bármit is átvenni (höhö). Amúgy a trónok harca se valami fú de hárdkór. Nudit kivéve egy évadban egyszer valakit felgyújtanak, átszúrnak egy karddal, vagy épp levágják valamijét, nagy ügy, de a kínzós jelenetek se mutatnak semmit, csak sejtetik a tartalmat, épp úgy ahogy a példának felhozott Joker trükk. Még a hülyének is leesett hogy az a ceruza bizony felment az ipse szemén keresztül az agyába, de ebből semmit nem lehetett látni és maradt a PG13.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. magerg
2013.11.12. 08:50
Asagrim, te azt hiszed a GoT a trancsír miatt hard fantasy?
Súgok: azért, mert bemutatja hogy működik egy fiktív középkori társadalom, ahol emberi jogok meg alkotmány még a kanyarban sincsen. Nincsenek jók és gonoszok. Abban a világban a jók régen elbuktak.
A regény/TV-sorozat meg azért olyan sikeres, mert tele van sokoldalú, árnyalt karakterrel. Még a leggenyábbnak tűnővel is tudsz azonosulni (Jaime Lannister), és a legegyenesebb jellem is egy saját kezű hóhérmunkával mutatkozik be (Ned Stark).

A Warcraft-sorozat...nos, nem bővelkedik túlzottan érdekes karakterekben meg nagy jellemfejlődésekben.
Nem is kell, mert a pörgős játékmenet eladja.

Szóval nem ártana a filmhez egy jó forgatókönyvíró, bármit gondol is a sok fan.
Kíváncsi vagyok az orkokat hogy oldják meg. Nehéz együttérezni egy 150 kilós zöldbőrű gorillával...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim mager...
2013.11.12. 09:04
Látszik hogy bár a GoT-t valamennyire ismered, a Warcraftról halovány fogalmad sincs. Egy kétkötetes Warcraft történet több helyet foglal a polcomon mint az egy szem GoT, és ugyanúgy van folytatása mint annak, tehát összehasonlíthatóak. A War of the Ancients trilógia első kötete pl. 412 oldal, nagyobb törzsvastagságban mint a GoT, tehát igenis vannak nagy kaliberű történetek, és sötét hangulatban sincs hiány (a GoT nem mellesleg az első kötet, a teljes széria neve tűz és jég dala.)

szerk: egyértelműsítés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. qwertzzui
2013.11.12. 10:21
Pont hogy azzal a 150 kilós, zöldbőrű, gorilla miatt kezdtem el játszani a játékkal Thrall miatt lettem a játékban is hordás, és a mai napig zavar a tény, hogy már nem ő a hordások vezetője.

A film meg már igazán jöhetne. Jó pár éve várom, de még mindig csak koncepciókkal "riogatnak" minket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. magerg
2013.11.12. 10:27
Ühüm, mert a minőséget kilóra mérik. Talán ha példát is hoznál rá...

A WotA sorozatot megkerestem: Richard A. Knaak a szerző. Ő egy ismert ponyvaregénygyáros, különféle frencsájzokra írja a bérmunkákat.
Önálló művét olvastam, a Tűzokádót (Firedrake). Szórakoztató, de inkább a szódával elmegy kategória.

A GoT a TV-sorozat címe. Inkább arra áldozok időt. Sajnos Martin bácsi a könyveiben hitetlenül belemegy az időhúzásba, meg a senkit sem érdeklő karakterek halmozásába.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. slayer007
2013.11.12. 10:38
A warcraft könyvek mai napig a kedvenceim közé tartoznak. Nem voltam sosem az olvasás híve (a sok szar kötelező suliban kiölte belőlem a lelkesedést a könyvek iránt), de pont a warcraft és a diablo regények hozták meg újra a kedvem az olvasáshoz. Szerintem nagyon is jók (Halálszárny, Klánok Ura, Utolsó őriző, stb), és a játékot játszva (pl Karazhan az Utolsó Őrizőt olvasva) is hatalmas élmény, hogy te ezt mind ismered, és esetleg teamspeaken a haveroknak elmeséled, hogy mi miért van, hogy van. Ha szerepjátékosokkal játszol, nem tizenéves kispicsákkal, akkor végighallgatják, általában érdeklik őket és még kérdeznek is róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. qwertzzui
2013.11.12. 11:17
slayer007: pontosan! Sok ember akivel játszok a játékon belül, érdeklődve kérdeznek, hogy mi, miért, hogyan, és kivel...sok ember ezért kezdett el komolyabban is a lore után nézelődni, mert érdekesnek tartják/tartották. Engem is ezért kezdett el érdekelni a történet, mert nem 1 sablon fos, hogy az orkok eszetlenül gyilkolnak, míg az emberek szent lelkek, és ők a világ megváltók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim slaye...
2013.11.12. 11:36
Egyetértek, kellemes olvasmányok ezek. Egyik örök kedvencem a Legacy of Blood (Diablo 2), azt is Knaak írta.

Eredetiben szoktam az ilyeneket olvasni, és egyáltalán nem találom semmivel ponyvábbnak a Warcraft regényeket bármelyik Forgotten Realms, Dragonlance, World of Darkness, vagy egyéb fantasy világ regényénél (jó, utóbbi kicsit jobb az előzőeknél).

A minőséget ugyan nem mérik kilóra, kedves magerg, de önellentmondásba keveredtél itt, nem is kicsit. Nem olvasod el George R. R. Martin regényét, mert időhúzásnak jellemzed azt, ami a regényt kiemeli az általad ponyvának jellemzett irományok közül, csak nekem sántít ez?

Amúgy nem tudod miről maradsz le. Mikor Daenerys a máglyán égett, azt olyan költői bravúrral jellemezte hosszadalmasan (elnézést, "időt húzva"), hogy sokkal gazdagabb "vizuális" élményt adott az egész elképzelve a jelenetet gondolatban, mint mikor később TV-ben láttam. Az idevágó TV jelenet kifejezetten üresnek és semmilyennek hatott, sokkal grandiózusabb dolgot vártam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. magerg
2013.11.12. 12:19
OFF: A jég és tűz dala sorozat is ponyva, de a fő karakterek motivációja, jellemfejlődése követhető. Azért működik filmen is, mert ezeket a regény is "mutatja".
Ha csak a könyvet olvastam volna, lemaradnék pl. Peter Dinklage nagyszerű játékáról.
Ugyanakkor a *vára nem érdekel ki az a Ser Osmund Feketeüst, mert nem viszi előre a történetet. A 2. kötet után abbahagytam.

A Warcraft-kánonból tudsz emlékezetes karaktereket idézni? Vagy csak fantasy-klisékből vannak összerakva?
Szerinted milyen sztori működne jól filmvásznon? Mert ha meg tudod indokolni, most már biz' isten beleolvasok abba a könyvbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim mager...
2013.11.12. 12:59
http://www.wowwiki.com/Deathwing
http://www.wowwiki.com/Durotan
http://www.wowwiki.com/Sylvanas_Windrunner

Bármelyikük története kiválóan jól működne mozivásznon, Durotan-é főleg, figyelembe véve a már eddig elhintett helyszíneket, illetve szereplőket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. slayer007
2013.11.12. 13:16
Továbbá Aegwynn - Medivh történetéből akár még több részes filmet is ki lehetne hozni...
Az ősök háborúja trilógiából Korialstrasz, Ronin, Illidan, Malfurion, stb... sok karakter jó potenciállal, főleg Illidan gonosszá válása elég jó kis szál lehetne egy filmben.
Ha meg azokra gondolunk, akik az effektekre éheznek, mennyi varázslat cikázik ebben a trilógiában... Azt ha mind szépen megcsinálják, szájtátva lehetne bámulni a moziban 3d-ben..

Vagy ott van a Halálszárny, a sárkányok harca, a démonlélek...
Vagy előzmény, hogyan őrült meg Malygos (mágia sárkánya)
Mi történt Nozdormu-val (idő)
Alexstrasza és a vörös sárkányok hogyan kerültek az orkok szolgasorába

sztem rengeteg benne a lehetőség, én csak azokat mondtam, amit én ismerek, ezen kívül van még bőven, amit időhiány miatt még én sem olvastam el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zsolt200
2013.11.13. 10:12
Attól félek túlságosan is hajazni fog a Gyűrűk Urára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!