iPon Hírek

Mirror's Edge áttekintés

Dátum | 2008. 09. 29.
Szerző | Magrathea
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A DICE (Digital Illusions Creative Entertainment) hamarosan megjelenő FPA-ja (First Person Action-adventure) a Mirror's edge egészen egyedi játéknak ígérkezik, ezért úgy gondoltuk itt az ideje egy kicsit felmelegíteni a témát tekintettel az egyre közeledő megjelenési időpontokra.

A sztori:
Hősnőnk Faith egy futár, ám nem akármilyen, hanem információ futár. Alvilági alakoktól kap megbízást és visz információkat ahova kell. Hogy miért van erre szükség egy információs társadalomban, telefon és internet mellett? Mert egy olyan világban helyezték el a történetet ahol a totalitariánus regime (Az anarchia ellentéte, erősen központosított, az uralkodó csoport nem tartozik senkinek felelősséggel, abszolút hatalma van) mindent megfigyel és lehallgat. Hősnőnk pedig nem véletlenül lett futár és nem pék vagy titkárnő, a szüleit megölték mikor tüntettek a rendszer ellen és így az utcára került. Ott megtanulta, hogy ne bízzon a modern kommunikációs csatornákban…

A lány célja, hogy megmentse a húgát, akit valami olyan bűnnel vádolnak, amit nem követett el. Eközben persze ő is célponttá válik ahogy haladnak az események.A játék:
Ahogy a videók is mutatják érdekes színvilága és hangulata van. A tiszta világos színek a jellemzőek, amihez remek zene társul. Ezek együtt nagyszerű hangulatot adnak a játéknak így a videók alapján. A first person nézet is dícséretre méltó, ami a pozitívum, hogy láthatjuk karakterünk kezeit lábait mozgásnál. Akinek elsőre szokatlan és nem tudja rögtön megtervezni az olykor összetett utakat és mozgáskombinációkat az se tolja félre a játékot, mert a hintek remekül segítenek (ki lehet kapcsolni) és van „Reaction Time” mód is (olyasmi mit a bullet time). Lesz a játékban Time Attack melyben egy adott pályarészt a lehető leggyorsabban kell végigfutni, itt előző próbálkozásunk Ghost-ja is segít minket. A másik fontos megjegyzendő, hogy a játék nem FPS, alapvetően nincs is fegyverünk. Az egyetlen mód, hogy szerezzünk ha lefegyverezünk egy ellenfelet, de még így sem érdemes huzamosabb ideig ragaszkodnunk hozzá, mivel a fegyver súlya lassít minket, minél nagyobb, annál jobban és bizony kapaszkodni sem tudunk ha nálunk van, hisz lefoglalja Faith kezeit.


 

A Mirror’s Edge Unreal Engine 3-at használ, a várható megjelenése pedig november 11-én lesz Xbox360ra és PS3-ra, míg a PC-s verzióra 2009 január 6-ig kell majd várnunk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. bszoke88
2008.10.02. 20:49
volt már 1 pár ilyen jellegű film, végre van játék is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Magrathea
2008.10.31. 15:47
Mázlista konzolosok... :'( Már játszhatják a próbaverziót! Tegnap óta letölthető. Mi addig PC-n nézegethetjük a Demo trailerét...

Íme:
http://www.actiontrip.com/rei/video.phtml?id=5100

Argh... de messze van az a január 6..........
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2008.11.07. 14:05
http://gamevideos.1up.com/video/id/21886

http://gamevideos.1up.com/video/id/22499
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2008.11.25. 12:34
http://www.gametrailers.com/player/42962.html

A PC trailer!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!