iPon Hírek

Mistborn: Birthright - egy ígéretes új akció-RPG

Dátum | 2012. 03. 27.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Brandon Sanderson amerikai fantasy írót nemcsak a Ködszerzet és az Alcatraz könyvsorozatai tették híressé, hanem az is, hogy Robert Jordan halála után őt kérték fel a népszerű Az Idő Kereke sorozat befejezésére. Sanderson blogján hozta nyilvánosságra, hogy a Little Orbit Games (Young Justice, Sherlock Holmes) stúdióval közösen fog a Ködszerzet világában játszódó darabot készíteni. Sanderson a Ködszerzet könyvekben fricskát mutatott a fantasy műfaj egyik nagy kliséjének, nála ugyanis a Hős, Akinek A Próféciákban Megjövendölt Sorsa Hogy Legyőzze a Főgonoszt elbukott, és a sztori már az ő halála után bontakozott ki.

Az író először fenntartásokkal fogadta, a Little Orbit Games ajánlatát, mivel sosem hallott még a cégről, de miután jobban megismerte őket eloszlottak a kételyei. Kiderült, hogy a stúdiónak olyan tagjai is vannak, akik dolgoztak a Fallout és a Baldur's Gate sorozatokon is, és az is világossá vált számára, hogy a Ködszerzet világában játszódó darabbal kapcsolatos elképzeléseik is hasonlóak.

A játék több száz évvel a könyvekben foglaltak előtt fog játszódni, Sanderson a játék dizájnját a stúdióra bízza, de ő írja a történetet és párbeszédeket. Az író számára egyébként nem idegen a számítógépes játékok világa, ő maga nemcsak hogy nagy játékos, de dolgozott már játékokon is, ő írta az Infinity Blade II történetét, és a hozzá kapcsolódó Infinity Blade: Awekening című regényt.

A Mistborn: Birthright a tervek szerint 2013 őszén fog megjelenni PC-re, Mac-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Trolltaxi
2012.03.27. 16:05
A Ködszerzet világa (ahogy Sanderson világai általában) nagyon jól eltalált, ez a történet is olvasmányos, a benne működő "mágia" is jól felépített, az alapötlet kellőképpen kidolgozott.

A könyv tempója néha viszont nagyon leül, azzal együtt bőven benne van az ajánlott olvasmány kategóriában.

A játék - a leírtak alapján - nagyon könnyen elmehet valami pókemberes ugrabugra irányába, aki olvasta a könyvet, tudja mire gondolok. Valószínűleg szép sorban kapja majd a főhős az újabb fémek használatának titkát, hogy aztán a játék harmadától-felétől szórhassa a kombókat, hentelve a szimpla városőrtől a míveseken át a rivális ködszerzetekig, meg az acélinkvizítorokig sokmindent, levezetésként pedig kolosszokat hentelhessen.

Bár a világ nagy teret enged(ne) az intrikának, jellemfejlődésnek, tartok tőle az RPG-rész kimerül majd néhány szétosztható pontban. A játék világa ugyan hangulatos, de annyira nem erős, hogy a fémégetésre épített akciónál erősebb legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ájPon
2012.08.23. 19:53
Fél éves cikkre megy a bump, de csak most tudtam meg, hogy készül ilyen játék.

Trolltaxi, nem igazan értek egyet az utolsó mondatoddal. Szerintem nagyon komoly RPG-t lehetne penderíteni a Mistborn világában.

A világ hatalmas, az ugye egyértelmű, a sok luthadeli tolvaj banda és nemesi ház rengeteg kusza történetszálat tudna biztosítani, vagy a skaa lázadások, és az "ellenségek" szintén sokfélék lehetnek.

A főszereplő gondolom egy skaa Mistborn lesz (elég egyértelmű lenne). Ezek után simán elképzelhető - a te tippedhez hasonlóan - hogy különböző forrásokból tanulja meg a külön fémeket. De nem kell akciójáték terén gondolkodni, hogy sorban jönnek. Remélem ugyanolyan allomanta bandák lesznek, mint pl Breeze, Ham vagy Clubs bandái, és náluk lehetne questek sorát elvállalni, a banda specialitását megtanulni.
Lehetne saját céhe a játéknak és azzal terjeszkedni, toborozni/bérelni Tineye és Pewterarm társakat, Smokerek segítségével rejtőznödni a Steel Ministry elől, stb, ezekhez is sok-sok quest.
Ez a néhány ötlet a felét se fedte le a világnak, történetet meg akármilyet tud keríteni köré Sanderson. Csak azt akarom ezzel mondani, hogy nem feltétlenül egy bugyuta akciójátékot kell elképzelni kis RPG elemekkel, mint a szuperhősös filmek "játékadaptáció" szoktak lenni.
Ha többet nem is, minimum egy Assassin's Creed szintű játékot simán lehetne köré keríteni, (nagy map + céhek és mellékküldetések + fasza főtörténet + akrobatika) x Allomancy.

Csak ne szarják el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!