iPon Hírek

Mitől kétszer gyorsabb az új iPhone?

Dátum | 2009. 06. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Apple pár napja jelentette be legfrissebb MacBook Pro modelljeit, valamint a jelenleg is forgalomban lévő iPhone 3G utódját, az iPhone 3G S-t. Az újdonság a gyártó állítása szerint kétszer gyorsabb, mint elődje, így a telefon használata sokkal zökkenőmentesebb, ugyanis a szoftverek és a kezelőfelület rendkívül gyorsan reagálnak a műveletekre. Hogy ez pontosan mitől van, azaz elődjéhez képest miben változott az új iPhone? Az AnandTech kollégáinak köszönhetően erre most fény derül.

Az Apple az előző iPhone esetében egy 412 MHz-en üzemelő ARM 11-es processzort alkalmazott, míg az új iPhone-t már egy fejlettebb, 600 MHz-es ARM Cortex A8-as modellel látta el.


Természetesen nem a processzor az egyetlen, amely változott az új telefon esetében. Az iPhone 3G S-ben friss videó vezérlő van jelen, amely nem más, mint egy PowerVR SGX 520-as egység. A termék leggyengébb kivitele egyetlen USSE futószalaggal dolgozik és 200 MHz-es órajelen üzemel, de így is 7 millió háromszöget képes kezelni, a renderelési teljesítménye pedig másodpercenként 250 millió pixel. Ezek az adatok az iPhone 3 G geometriai teljesítményéhez képest hétszeres, míg renderelési teljesítményéhez képest két és félszeres javulást mutatnak. Amennyiben az SGX videó vezérlő csak a fent említett órajel felén üzemel, a geometriai teljesítmény akkor is három és félszerese, míg a renderelési teljesítmény 25%-kal magasabb annál, mint amire az iPhone 3G képes.

Az Apple már régóta játékkészülékekként is reklámozza az iPhone 3G-t és az iPod Touch-ot: mindkét termék képes egyszerűbb 3D-s játékok futtatására. Amennyiben az iPhone 3G S valóban a fentiekben említett teljesítményre képes, akkor komolyabb játékok futtatására is lehet majd használni, ennek segítségével az Apple helyzete javulhat a játékra alkalmas hordozható készülékek szegmensében (persze a kezelés miatt mindenre így sem lesz jó).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. polarx
2009.06.12. 11:02
VISSZA A HIRHEZ

Vajon az ára is 2x-erese lesz? vagy megtudják egyszer azt is oldani hogy fordítottan arányos?!.. fele annyiba kerül és mégis 2x-er gyorsabb.. mert már az se volna hátrány
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. TescoZsomi
2009.06.12. 12:27
polarx: az árat a kereslet határozza meg. Amíg ennyiért is bőven hozza a várt eladásokat, nem fognak árat csökkenteni.

tszaboo: Ez a merketing. Azt kell leginkább kihangsúlyozni, ahova a legnagyobb számot lehet írni, legyen az az aadat bármily "jelentéktelen".

mihaly.hermann: Nem. A "szegények" vesznek maguknak 1 évi spóroltpénzből iPhone-t, hogy gazdag(abb)nak látszanak, mert a mai világban az ember értékét a vagyonával teszik egyenlővé.
Ezért van az, hogy emberek a keresetük felét márkás cuccokra költik, amivel kihangsúlyozzák: "Megtehetem, futja rá!"... Ez pszichológia.
Erre van az összes reklám, és a filmek egy része. Beleitatni az emberek tudatába, hogyha nincsenek drága cuccaid, akkor senki vagy. Pedig az igazság az, hogyha nem veszel drága ruhákat, nem jársz szoláriumba meg kitudja még hova akkor "csak" fogyasztó nem vagy...
A cégeknek meg fogyasztók kellenek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Alwares
2009.06.12. 12:53
Azt vágjátok, hogy ez most jóval erősebb mint a PSP vagy bármelyik kézikonzol?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. _SammY_
2009.06.12. 13:46
ok lehet hogy ez itthon drága
de külföldön ahol 15dollár az óradíja még a takaritonak is
ott azé nem csapja hátba az embereket a 400 dollár amibe a jelenleg legfejlettebb kerül

ezek nem itthon sikertermékek hanem nyugaton
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. TescoZsomi
2009.06.12. 14:08
mihaly.hermann: Hálát adhatunk az égnek, hogy szegény(ebb)ek vagyunk. Ha mi is annyit keresnénk, mint amcsik, már rég ugyanazt a malmot taposnánk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Svindler
2009.06.12. 20:33
Alwares: nehéz összehasonlítani őket, de valószínűleg az. Ami ha azt nézzük hány éves a többi kézi konzol (~4,5) akkor ez nem egy nagy kunszt. A játékra való felhasználását erősen behatárolja az input, sok stílushoz használhatatlan az érintőképernyő gombok nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. aragon89
2009.06.13. 21:10
"Mitől kétszer gyorsabb az új iPhone?"
Mert kétszer olyan drága!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DetoX
2009.06.14. 14:10
A gyengébbek kedvéért, mint kedves aragon89 fajtársunk, az új, iPhone 3Gs ugyanannyiba kerül mint a 3G került, a 3G pedig olcsóbb lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!