iPon Hírek

MMO-t csinál a NASA

Dátum | 2009. 02. 21.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A NASA újabb fejlesztőpartnert vont be a hamarosan megjelenő multiplayer online játékának elkészítésébe, olvashatjuk a GameIndustry.biz-en. A címe Astronaut: Moon, Mars and Beyond lesz.


Az új társfejlesztő a Virtual Heroes, akik korábban az America's Army-t is készítették, csatlakoznak hát a Project Whitecardhoz és az Information in Place-hez, az Unreal Engine 3-as motorral működő játék fejlesztésében.

A játék alapvetően egy tanulást segítő eszköznek készül, amitől azt várják, hogy stimulálja a tanulási folyamatot, hogy az kevesebb energiába kerüljön mint egyébként az általános gyakorlatban.

"Szeretnénk egy szórakoztató, egyedi élményt nyújtó játékot készíteni, ami leköti a játékosokat és lehetőséget nyújt, hogy valamit tanuljanak a tudományokról, a mérnöki karrierről, miközben jól érzik magukat." - mondta Daniel Laughlin, a NASA Tanulási Technológiák részlegének projekt vezetője. "A NASA elkötelezett, hogy több diákot csábítson a műszaki és matematikai tudományok területeire. Reméljük, hogy a játék kellő inspirációt ad majd, hogy megfontolják az ilyen irányú továbbtanulást, karrierépítést."

Korábbi NASA asztronauták, tudósok és mérnökök is részt vesznek a projektben, így várhatóan valódi űrhajók, technológiák és robotok is feltűnnek majd az Astronaut: Moon, Mars and Beyondban, amik létező NASA prototípusokról lettek mintázva.

A game jövő évben jelenik majd meg, a demo-t viszont még 2009 elejére tervezik. További információk a hivatalos honlapon találhatók.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2009.02.21. 16:50
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jadam92
2009.02.24. 18:57
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!