iPon Hírek

Mobil külső HDD akkumulátorral, WiFi adapterrel

Dátum | 2011. 05. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Seagate egy új külső merevlemezt mutatott be, amely két szempontból is rendhagyó megoldásnak minősül. A mobil felhasználókat megcélzó termék beépített akkumulátorral érkezik, amely egyetlen töltés hatására 25 órás üzemidőt kínál merevlemez számára, ezzel együtt pedig vezeték nélküli kapcsolatot is biztosít, így kábelek használata nélkül másolhatunk adatokat a merevlemezről a noteszgépre, okostelefonra vagy tábla PC-re, illetve az adott konfigurációról a merevlemezre is.

A GoFlex Satellite névvel ellátott hordozható külső merevlemez 500 GB-os adattároló kapacitással érkezik és kifejezetten jó választás lehet a kisebb tárterülettel rendelkező tábla PC tulajdonosoknak. Az 500 GB-os mobil külső merevlemez esetében az egyetlen akkumulátortöltéssel elérhető 25 órás üzemidő készenléti állapottal együtt értendő, amennyiben azonban folyamatosan használjuk a terméket, úgy az akkumulátor maximum 5 órán át  tudja üzemeltetni a kis adattárolót.


Akkor sem kell kétségbeesnünk ha lemerült az akkumulátor, vagy keveselljük a sebességet, mert a kis merevlemezen USB3.0-s port is van, amivel gond nélkül használhatjuk PC-vel és Mac-kel (szinkronizációs szoftver is jár hozzá). A mobil külső merevlemezen tárolt tartalmakat - filmek, fotók, zenék, stb... - könnyedén elérhetjük egy egyszerű webböngésző segítségével, de iPad esetén akár az ingyenesen elérhető, kifejezetten iPad-re optimalizált alkalmazást is használhatjuk a cél érdekében. A GoFlex Satellite a gyártó állítása szerint egyidejűleg akár 3 iPad-re, vagy 3 egyéb készülékre is képes tartalmakat streamelni.


Az ötletes, akkumulátorral, WiFi adapterrel és USB 3.0-s porttal is ellátott 500 GB-os mobil külső HDD a vállalat tervei szerint július folyamán jelenhet meg kereskedelmi forgalomban. A három év garanciával érkező termék néhol már előrendelhető, ajánlott végfelhasználói ára pedig 199,99 dollár magasságában helyezkedik el.

Az újdonsággal kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. bigz
2011.05.16. 16:09
Ez mennyire komoly! Mondjuk kicsit draga egyelore, 150 dollar kornyeken konnyeden vevo lennek ra, tekintve, hogy 80 dollarert kapok egy sima kulso vinyot, amiben nincs wifi. Kivancsi volnek, hogy lehet-e ra adatot menteni iPaden keresztul (iPadrol, vagy SD kartyarol)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mythbuster
2011.05.16. 16:35
bigz

Biztosan lehet fájlcserét is bonyolítani, nekem egy TP-LINK TL-WR1043ND routerem van, rajta egy 2 terrás vinyó megosztva a világhálón, az iPhone -ommal a világ bármely pontján el tudom érni, másolni illetve törölni is tudok fájlokat róla...

Egyetlen alkalmazást használok erre a célra: iFiles
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. papus016
2011.05.16. 17:29
Király ez tetszik


ötletes kábelmentes tökéletes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bigz
2011.05.16. 17:57
@mythbuster ::
koszonom, ezt az iFiles-t kiprobalom. Nem tudod veletlenul, a Camera Kit valahogy megy iPoddal vagy iPhone-nal? Akkor meg iPad sem kellene az SD-t olvasni, es maris megy az offline foto es video backup egy tobb hetes ut alatt - ez esetben megerne a 200 dollart is ez a kacat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. lajthabala...
2011.05.16. 19:19
bigz

Vagy vehetsz még 2-3 memóriakártyát: kisebb helyen elfér, nem merül le és nem kell félned, hogy valaki más is rácsatlakozik, miközben te a privát képeidet másolod rá.

Valószínüleg az általad említett funkcióhoz elég lett volna egy USB host kontroller, ami üzemidőre, sávszélességre és árra is jobb megoldás, mint a WiFi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. hakosh2
2011.05.16. 21:29
Tetszik. Nem szeretem a vezetékeket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bigz
2011.05.17. 10:18
@lajthabalazs :: koszonom a konstruktiv javaslatot, de az ordog most is a reszletekben rejlik. Napi 16-20 GB video es foto mellett egy ket hetes utra kellene durvan 30 darab 8GB-os kartya, ami £15 per darab aron szamolva 450 font (a video miatt Class 6 a minimum, mert nem kamera hanem DSLR, es nyilvan nem fogom valami noname kacatra bizni az anyagot). A nagyobb kartya hatranya, hogy dragabb/GB, es mivel kis helyen elfer, konnyebben elvesz.
Az USB host controllerrel nem teljesen tudom, mit akartal mondani. Jelenleg egy Vosonic hordozhato medialejatszom van egy 320as HDDvel, ami kezel SDHC-t, es konnyen tudok vele menteni, de tul nagy es nehez. Egyszerubb volna a mar meglevo iPoddal (persze csak ha kezelne a Camera Connection Kitet, alapbol sajnos nem tamogatja) es egy WIFI kulso taroloval. Eddig azon voltam, hogy kellene egy kisebb tablet, ami egyszerre tud kezelni USB-t es SD kartyat, de sajnos a legtobb ilyen cucc microSD-t tud csak, es nagy reszuk az USBrol csak importalni tud adatot, arra masolni nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bigz
2011.05.17. 11:04
"A nagyobb kartya hatranya, hogy dragabb/GB, es mivel kis helyen elfer, konnyebben elvesz." - marmint az ara hatrany a kisebb kartyahoz kepest, a merete pedig egy kulso HDDhez kepest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kisza25
2011.05.17. 11:22
az ötlet jó bár az ára az nem, ennyi pénzért már netbookot lehet kapni ami ennél azért többet tud, ha vesz az ember egy 500GBos külső vinyót+ egy wifi routert (TP-LINK TL-WR1043ND)mindezt meg lehet oldani akkor neten keresztül arra rá tud tölteni mindent és olcsóbban is kijön,
nem láttam, hogy lenne szó a biztonságról, ha használatban van bárki rá tud csatlakozni wifin keresztül?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kajafun
2011.05.17. 11:56
1043ND+samu250GB-os HDD, távoltól én is erre mentem a cuccaimat és nagyon bevált!
Persze az open wrt is befigyel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!