iPon Hírek

Mobil LCD 1mm-es kerettel

Dátum | 2007. 10. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Az LG és a Philips LCD közös vállalkozásának gyümölcse érett be tegnap: egy olyan új LCD technológia, ami a cég elmondása szerint számos mobil eszköz képernyőjét képes megnövelni - a jelenlegi keretek között is.

Pusztán azzal, hogy a vezérlő áramkört magába az LCD panelbe integrálják (ahelyett, hogy egy külön lapon helyeznék el), máris le tudják csökkenteni a képernyőt körülvevő keret vastagságát, mindössze 1 mm-re. Ez pedig az LG-Philips elmondása szerint eredményezi, hogy ugyanakkora felületen az eddiginél 10%-al nagyobb képernyőket tudnak elhelyezni.

2008 előtt ugyan nem valószínű az új fejlesztés felbukkanása a különböző céleszközökben, de azt lehet sejteni, hogy leginkább a mobiltelefonok körében valószínű az első felbukkanása. A tesztpéldány 2,4 colos volt, ami elég kicsi ahhoz, hogy a legtöbb mobilnál és hordozható médialejátszónál kiválóan működhessen.

A fejlesztők hozzátették továbbá azt is, hogy a későbbiekben ugyanígy lehet számítani hasonló technikával kibővített, eleve is nagyobb léptékű képernyőkre. Egyes híresztelések szerint a vékonykeretes LCD más cégek számára is elérhetővé válhat, de erről még nem született konkrét bejelentés.


Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.16. 12:49
Az LG és a Philips LCD közös vállalkozásának gyümölcse érett be tegnap: egy olyan új LCD technológia, ami a cég elmondása szerint számos mobil eszköz képernyőjét képes megnövelni ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!