iPon Hírek

Mobil PhysX chipek 10W-os TDP-vel

Dátum | 2007. 09. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Ageia neve mára már sokak számára cseng ismerősen, a vállalat a PhysX névre hallgató fizikai számításokat végző kártyáiról vált ismertté. Az Ageia termékeivel kapcsolatos legfrissebb hírek szerint a cég új mobil termékeket kíván piacra dobni a jövőben: notebookokba szánt fizikai számítást végző PhysX chipek fogyasztása várhatóan 10W körül fog mozogni, összehasonlításképpen a jelenlegi asztali kártyák, amelyek aktív hűtéssel is fel vannak szerelve, körülbelül 20W-os TDP-vel rendelkeznek.


Az Ageaia mobil PhysX chipjének neve 100M lesz, ez a kis processzor kifejezetten mobil használatra lesz kifejlesztve, ezt a termék 10W-os fogyasztása is bizonyítja. Az információk szerint a 100M kódnévre hallgató újdonság az eredeti PhysX PPU alapjaira épül, amely 130 nm-es csíkszélességgel rendelkezik. A 100M chippel szerelt PhysX kártyák PCI Express MXM modulok formájában lesznek elérhetőek a felsőkategóriás, kifejezetten játékosok számára készülő notebookokban.

Az új 100M PPU-val az elsők között vértezik fel például a Dell soron következő felsőkategóriás játékosoknak szánt konfigurációját, amely az XPS M1730-as típusjelzést viseli. Napjainkban sajnos csak nagyon kevés játék képes profitálni a PhysX processzor előnyeiből, ugyanis kevés alkalmazás kezeli a külön fizikai processzort.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.09.28. 17:00
Az Ageia neve mára már sokak számára cseng ismerősen, a vállalat a PhysX névre hallgató fizikai számításokat végző kártyáiról vált ismertté. Az Ageia
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!