iPon Hírek

Mobil Sound Blaster X-Fi a Creative-tól

Dátum | 2008. 08. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Creative Technology X-Fi hangkártya családja rendkívül nagy népszerűségnek örvend a játékosok és a házimozi-szerető számítógép felhasználók körében. A vállalat a termékcsalád népszerűsége láttán újabb hangkártyával bővíti portfólióját: a Creative bejelentette az X-Fi Go! névre keresztelt megoldását, amelynek segítségével a notebook tulajdonosok is élvezhetik az X-Fi minőséget, igaz csak fejhallgatón keresztül.

A kis készülék mindössze 20 grammos súllyal bír, a szerkezet USB csatolófelületen keresztül kapcsolódik a rendszerhez. Az X-Fi Go! természetesen az X-Fi Xtreme Fidelity technológia alkalmazása mellett üzemel, így magas minőségű hangot produkál a fejhallgatót használó vásárlók számára. Az új "hangkártya" 96 dB-es jal/zaj viszonnyal bír, az egység két darab 1/8"-os mini jack csatlakozóval van ellátva, amelyek közül az egyik a mikrofon bemenet, míg a másik a fejhallgató kimenet szerepét tölti be.


A hangkártya 1 GB-os tárterülettel is rendelkezik, amelyre a felhasználók a saját profiljaikat, illetve saját fájljaikat is könnyedén menthetik, így gyakorlatilag pendriveként is használhatják a szerkezetet. A Creative újdonsága egyébként tartalmazza a működéséhez szükséges szoftvereket, így használatához nincs szükség telepítőlemezre sem.

A kis újdonság rendelkezik a Voice FX, X-Fi Crystalizer, X-Fi CMSS-3D és a Creative EAX Advanced HD 4.0 technológiák támogatásával. A gyártó az X-Fi Go! mellé ALchemy szoftvert is mellékel, a készülék ajánlott végfelhasználói ára így 55,6 dollár körül helyezkedik el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. szabtam
2008.08.26. 09:59
"...népszerűségnek örvend a játékosok és a házimozi-szerető számítógép felhasználók körében."

tudja valaki, hogy van-e olyan creative cucc, ami alapból tudja a dolby headphone és prologicIIx funkciót, minden forrásból? (mert akkor lehet, hogy tényleg szeretném a htpc-mbe, de különben nem...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!