iPon Hírek

Mobilkamerák 2012-ben - az Ericsson szerint

Dátum | 2008. 11. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Kiemelkedő szerepet szán a csúcsminőségű videózásnak az Ericsson a közeljövőre vonatkozó, nemrégiben körvonalazott mobiltelefon-fejlesztési terveiben.

Elképzeléseik szerint 2012-re ugyanis nem csak hogy már 12 és 20 megapixel között mozoghat a mobilkamerák felbontása, de még olyan izmos (1GHz-es) processzorok is ketyeghetnek mögöttük, amelyek segítségével már full HD-s (1080p-s) videót is rögzíthetnek.


Mivel pedig terveik szerint ekkorra már a mobilok kijelzői is meg fogják közelíteni az 1024x768-as felbontást, a felvett videókat gyakorlatilag hibátlanul le is tudják majd játszani.

Mindehhez persze megfelelő hálózati sebesség is kell - ennek kulcsát pedig abban látják, hogy addigra már kiteljesedik a 4G-s, 100Mb/s-et biztosíti internet-elérési lehetőség is.

Mindezt az Ericsson úgy összegzi, hogy a különböző technológiák egyesítésével olyan hálózati- és vizuális teljesítőképességre fognak szert tenni a mobilok, amelyek számítógépek esetében még néhány évvel ezelőtt (vagy akár még ma) is "csúcskategóriásnak" számítottak.

Konkrét saját mobiltervekről nem nyilatkoztak - ezeket bizonyára későbbre tartogatják -, de az általános elvárás-keretet jól vázolták, így már láthatjuk, hogy - legalábbis náluk - a mobilok jövője is HD-vel lesz tele.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pluto
2008.11.09. 15:34
Vissza a cikkhez.
Bárcsak meg is valósúlna 3 év múlvára.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szabtam
2008.11.09. 18:31
Guest:

úgy bizony!

ami az áramellátást illeti: folyékony üzemannyggal feltöltés lesz addigra. bemész a bóóótba, veszel egy 20 ml-es ampullát, beöntöd a tartályba, és elvagy egy napig. nem kell töltögetni az aksit. (meg cipelni sem.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!