iPon Hírek

Mobillal vezérelhető izzóval rukkolt elő a Samsung (is)

Dátum | 2014. 03. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG után a Samsung is bemutatta az okosizzóját, ami amellett, hogy rendkívül energiahatékonyra sikeredett, még nagyon szép is lett. A vállalat nem bízott semmit a véletlenre, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az LG Electronics terméke összességében talán meggyőzőbb képességek birtokában van. A Smart Bulb irányítása okostelefonnal vagy táblagéppel történhet, a kapcsolattartásra viszont Wi-Fi-t nem, csak Bluetooth modult használ. És hogy akkor ez mégis miként tud majd beilleszkedni egy komplex automatikus otthon rendszerébe, és lesz távolról is irányítható? Nos, erre a célra a ZigBee Bluetooth HUB jelentheti a megoldást, ami képes lesz kezelni a különböző Bluetooth-os izzók sokaságát. A Smart Bulb egyik legnagyobb pozitívuma az, hogy ipari mennyiségű villanykörtét is felügyelet alatt lehet tartani a hozzá tartozó alkalmazás segítségével. A Samsung elmondása alapján akár 64 lámpatesttel is elbánik az applikációja, ami minden eddigi megoldáson túlmutat. A Smart Bulb színeket ugyan nem tud képezni, azonban nem is fix fehér árnyalatot állít elő. Meleg és hideg színhőmérsékletekkel operál 2700 és 6500 kelvines értékek között, ezen felül pedig a világítás intenzitása is szabályozható minimum 10 százalékos szinttől indulva tízes léptékkel. Az eszköz tervezésekor a mérnökök nagy figyelmet szenteltek a megjelenésre, még akkor is, ha „ez csak egy izzó”, és ennek meg is lett az eredménye: a Smart Bulb máris bezsebelte az első dizájndíját az iF Designtól. Az izzó foglalata E27-es, ezáltal a legtöbb helyen egyszerűen használatba vehető majd. Az izzó a gyártó elmondása alapján nagyjából 10 éves élettartammal bír. Hasonló becsléssel állt elő korábban az LG is, ám míg a kisebbik dél-koreai gyártó hozzávetőlegesen 18 ezer órával számolt, addig a Samsungnál „mindössze” 15 ezer órás üzemidőről van szó. Egy egyszerű LED-es villanykörte egyébként kb. 20-25 ezer órányi folyamatos világítást élhet túl, így ezek az okos megoldások némi kompromisszummal járnak az élettartamot tekintve. A Samsung Smart Bulb bevetéséről egyelőre nem esett szó. Sem a megjelenés dátumáról nem szólt a fáma, sem pedig az ajánlott fogyasztói árat nem tüntették fel a sajtóközleményben. Az ilyen villanykörték egyébként széles skálán mozognak az árat figyelembe véve. Az egyik legjobb a Philips Hue, ami közel kétszáz dollárért vásárolható meg hármas készletben, míg az LG már ~30 dollárért is kínál okosizzókat (de azok sem változtatják a színüket).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. KisDre
2014.03.30. 16:32
"Smart Bulb" Jajjj nemár

Amúgy tök jó hogy az élettartam meg lett említve, de egy a villanykörtéknél másik nagyon fontos információt keresve se találom a hírben (A fogyasztás)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. ejcy
2014.03.30. 17:53
mire megtalálom az appot és elindítom betölt a progi, addigra 3szor felemelhetem a seggem és felkapcsolhatom a kapcsdolót
ismét egy értelmetlenség jó marketingel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. DemonDani KisDr...
2014.03.30. 17:53
Egész egyszerűen ezt nem közölte a Samsung.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. nyerek01 ejcy
2014.03.30. 18:03
És a fényerőt is beállítód 3 különbőző fokozatra, 3 különböző helységben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Cannapeace
2014.03.30. 19:13
Van már ilyen villany kapcsóló is legalábbis itthon is van egy ha rajta tartod az ujjad akkor csökken v nő a fényerő de hogy mobilal vezérelni...
Mi jöhet még mobilal vezérelt kenyérpirító!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. fofoka
2014.03.30. 19:45
Ebben a megoldásban az a zseniális, hogy a dimmer is a lámpába van integrálva. Tönkremegy, kidobsz mindent, veszed a következőt jó pénzért. Amikor meg működik, a mobiloddal szívatod magad, ha fel akarod kapcsolni, vagy fényerőt akarsz állítani. De a tudat, hogy valami nagyon cool dolgot művelsz, talán kárpótol mindezért..
Ahelyett, hogy úgy működne, mint a Running Man-ben, azaz hangvezérléssel. Persze ahhoz nem kellene telefon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. myckie2
2014.03.30. 20:01
Jobban néz ki és minőségibb a Samsung villanykörtéje, mint a telefonjai.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. LechooEdy
2014.03.30. 21:10
Igazi troll támadási felület.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. stefiboy
2014.03.30. 23:16
Inkább foglalkozzanak má azzal, h. ne kelljen má ezt a nagyonnagyon okos telefont naponta tölteni, ne ilyen faszságokkal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2014.03.31. 13:20
Itt mifelenk nepszeru az iLight rendszer.Annak a kozponti egysege tobb szaz izzot kepes vezerelni,akar taviranyitassal is.
Kisse nagy szavak,hogy ez a 64 izzoval az eddigi osszes megoldason tul mutat,meg,hogy ipari a cucc.Persze,ha Samu hirdetes az egesz megint,akkor nem is szoltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. randor88
2014.03.31. 17:32
Nalunk a nappaliban van olyan kapcsolo ami erintesre dimmelheto, emellett fogadja a taviranyito altal sugarzott infrat, igy ha ravezerled a taviranyitot es akarmilyen gombot megnyomsz akkor tudod vezerelni a fotelbol. Ennek az a hatranya, hogy ha sokat kapcsolgatod a tv-t akkor neha a lampa is befigyel. Arrol nem beszelve hogy rettenetesen draga volt a kapcsolo..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!