iPon Hírek

Mobilnetes minilaptop az LG-től

Dátum | 2008. 08. 29.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Láthatólag nem akar kimaradni a kicsi és olcsó netgépek piacáról az LG sem, mivel októberre már tervezi is megjeleníteni a saját Eee-falóját, az X110-est, amelynek talán legfőbb különlegessége az integrált 3G felszereltsége. Ennek persze meg is van az ára (€399), de jó eséllyel megéri még így is...


Annál is inkább, hogy ezért kapunk hozzá Windows XP SP3-at, és 160GB merevlemez-tárterületet is - valamint egy ebben a kategóriában nagyjából szokványosnak mondható, kellemes 1,6GHz-es Intel Atomból, 1GB memóriából álló konfigurációt, plusz SDHC kártya-rekeszt, Ethernetet, három USB portot és 1,3 megapixeles beépített webkamerát.

Várhatóan azonban a gép (egyik?) gyenge pontja az akkuja lesz, amiről az LG ugyan nem nyilatkozott, de leginkább arra utalnak a jelek, hogy az egy szabványos háromcellás lesz (2200mAh?), így valószínűleg nem számíthatunk majd valami fenomenális üzemidőre.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a gépet a cég önállóan, vagy mobilszolgáltatókon keresztül kívánja-e megjeleníteni, de tekintettel a mobilpiacon való erőteljes jelenlétükre, a szükséges kapcsolatokkal egyértelműen rendelkeznek, így nem zárható ki ennek a lehetősége sem.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.08.29. 21:07
Valószínű, mert különben csak mobil internet szolgáltatók árulnák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!