iPon Hírek

Mobilok mindenütt

Dátum | 2007. 11. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Informa kutatócég felmérései szerint a Föld lakosságának már több, mint a fele (3.3 milliárdnál is többen) rendelkezik mobiltelefonnal, ami pedig hatalmas eredménynek számít az elektronikai eszközök között.

Mi több, a növekedés olyan iramban zajlik, hogy már olyan, egyébként szegénynek számító országokat is egyre jobban behálóz, mind például Kína és India - valamint Afrikában is megtörténtek már az első óvatos lépések. Ebből pedig egy-két ország gazdasága is igen nagy hasznot húz - így például Finnország pénzügyi épsége nagymértékben függ a Nokiától, Dél-Koreáé pedig a Samsungtól és az LG-től.

A Reuters megjegyzi még azt is, hogy a gazdag egyének és családok továbbra is meghatározó tényezői a mobil-statisztikáknak, mivel ők gyakran egyszerre több mobillal is rendelkeznek fejenként; ennek tudható be az is, hogy a világ 59 országában a mobil-lefedettség 100% fölött van. Emellett a gazdag országokban értelemszerűen jóval nagyobb nyereséget is könyvelhetnek el a cégek: a brit carrier 3 szolgáltató átlagosan havi 70 dollár bevételre tesz szert minden egyes előfizetőjétől, míg Srí Lankában ez az összeg mindössze 3 dollár, vagy kevesebb.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.30. 13:54
Az Informa kutatócég felmérései szerint a Föld lakosságának már több, mint a fele (3.3 milliárdnál is többen) rendelkezik mobiltelefonnal, ami pedig hatalmas eredménynek számít az ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!