iPon Hírek

Mobilokba szánja új íriszfelismerőit az LG Innotek

Dátum | 2016. 11. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG Innotek nevével egyre sűrűbben találkozhattunk az elmúlt hónapokban, és sokan abban reménykednek már, hogy ennek köszönhetően a vállalat következő csúcsmodellje, a G6 már számos innovatív megoldással lesz felszerelve (no, nem mintha a G5 nem lett volna elég innovatív, még túl is tolta a dolgot). Volt már szó idén az LG Innotek kapcsán egyebek mellett egy jól elrejthető ujjlenyomat-olvasósóról és egy kiemelten hatékony vezeték nélküli gyorstöltőről is, most pedig írisz-szkennerrekkel fogunk megismerkedni közelebbről.
Az LG innovációs fejlesztéseiért felelős részlege ezúttal sem okozott csalódást. A Szöulban megrendezésre került Korea Electronics Show keretében az LG Innotek nem egy, hanem rögtön kettő szivárványhártya-felismerő modult is a kamerák kereszttüzébe állított. Mivel ezek már nemcsak a tervezőasztalon léteznek, hanem kész egységként kerültek bemutatásra, arra sem kell már sokáig várnunk, hogy viszontláthassuk őket egy-egy okostelefon vagy táblagép – esetleg notebook – fedélzetén. Külön érdemes foglalkozni az új modulokkal, mert lényegesen eltérnek egymástól. Az első egység esetében a termék egy tokba foglalja össze az előlapi kamerát és az íriszfelismerőt, viszont ezek elszeparálva vannak egymás mellett, ez a Dual elnevezésre hallgat. Hasonlóan oldotta meg ezt a biometrikus érzékelőt a Samsung a Galaxy Note7 esetében, ami egészen korrekt módon tudott olvasni a felhasználók szeméből. A dedikált íriszszkenner különleges képszűrő és egy infravörös „segédfény” segítségével képes feltérképezni az emberek szemét, illetve szivárványhártyáját. Elméletileg így a fényviszonyoktól függetlenül tud dolgozni.
A másik modul egy összetettebb termék lett, ennek megfelelően All-in-one néven került kiállításra. Itt már nem különül el egymástól a kamera és a szivárványhártya felismerésére szolgáló egység, hanem egybe lett építve a kettő. Ezt a tervezők úgy oldották meg, hogy egy különleges filtert kapott a frontkamera – ennél jobban az LG nem ment bele a részletekbe. Ami itt a lényeg, az a helymegtakarítás: a különválasztott képalkotókat tartalmazó kameramodul 0,47 köbcentis, míg ez a kompaktabb már csak 0,36 cm^3-nyi helyet foglal el. Mivel az All-in-one egy összetettebb modul lett, egyértelműen ez lesz a drágább megoldás, és elképzelhető, hogy éles környezetben először az termék bizonyíthat majd az ára miatt, ahol elszeparáltan vannak jelen a különböző szenzorok, de a jövő mindenképpen ezé lesz. Az LG Innotek elmondása szerint a modulok 2017 elején futhatnak be, ami valóban adja annak a lehetőségét, hogy a G széria következő tagjának a fedélzetén már valamelyik ott lesz. Azonban érdekesség, hogy az LG egyelőre határozottan azt kommunikálja, hogy bár az időpont tényleg egybe eshet, azt egyelőre ők nem állítják, hogy a következő zászlóshajójuk fedélzetén már lesz íriszfelismerő. Az LG G6 kapcsán egyébként azt csiripelik a madarak, hogy dobja a moduláris felépítést, viszont az nem volna meglepő, ha azért az LG bepróbálkozna egy köztes megoldás keresésével.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Whysper
2016.11.04. 13:02
Hajrá LG !! Kedvenc márkám. TV-be csak LG monitorba LG BenQ!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!