iPon Hírek

Mobilokra is átültetné a Chrome OS-t a Google?

Dátum | 2009. 07. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Érdekes következtetésekre juthat az ember Vic Gundotra, a Google egyik elnökhelyettesének a Mobilebeat konferencián elmondott beszédéből a Chrome OS és a mobilok kapcsolatára vonatkozóan.

Elmondása szerint ugyanis a webes alkalmazások rövid időn belül meghatározó szerephez fognak jutni a mobil operációs rendszereknél, olyannyira, hogy azoknak a sikere ténylegesen ezen állhat vagy bukhat majd.

Név szerint és konkrétan a Chrome OS-t ugyan nem nevezte meg, viszont ennek a leírásnak az Android nem feleltethető meg, mivel az leginkább az egyes mobilok helyben elérhető alkalmazásaira alapoz.

Rámutatott továbbá arra is, hogy a webszabványok szerinti programozás és a nagymértékű internetre hagyatkozás rövid időn belül igen erőteljes alkalmazásokat fog lehetővé tenni - amit pedig akkor lehet a leghatékonyabban kiaknázni, ha kellően széles körben elterjed a gyakorlat, és ha a felhasználók is megfelelő mobilnet-előfizetesekhez juthatnak.

Nem esett szó arról sem, hogy ebbe a jövőképbe hogyan illeszkedik majd az Android, de miután azt már elismerték, hogy a két rendszer alapjaiban hasonló, így az sem kizárt, hogy idővel valamelyest integrálják vagy egyesítik majd őket - de ez persze most még csak puszta feltételezés.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. YuGabe
2009.07.17. 15:25
VISSZA A HIRHEZ

Hát pár éven belül be fogják vezetni szerintem a korlátlan mobilinternetet (jó sávszél, korlátlan le- és feltöltés). Na akkor majd ráérünk gondolkodni ezen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mythbuster
2009.07.17. 16:31
Tulajdonképpen nem értem, minek kell limitálni a fel- illetve letöltés-t... A mobilszolgáltatóknak ez hól éri meg? Régen ebből lehet nem vertek volna nagy pórfelhőt az ügyfelek, de napjainkban, mikor minden telefon tudja kezelni a youtube-ot és más videós portálokot... Totál értelmetlennek tartom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jamborka
2009.07.17. 19:42
Mért adja a letöltést és a sávszélt ingyen ha adhatja ugyanazt pénzért is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2009.07.17. 23:55
Az Android még ki sem hűlt... És bár tényleg van értelme mobilok esetében a cloud várhatóan gyors terjedéséről, tényleg érdemes számításba venni, hogy a jelenlegi szolgáltatók egy ilyen rendszert nem tesznek lehetővé.

Attól függetlenül érdemes megjegyezni, hogy az Androidot át sem kell alakítani, összeolvasztani valamivel, hogy kapjunk egy Chrome OS-t, hisz utóbbiban a böngésző kapja majd a főszerepet, azért nem is kapott gondolom új nevet. Az Androidra csak fel kell telepíteni ezt a böngészőt és máris kaptunk egy ChromeOS-t. Pont erre alapozva kezdte el a Microsoft is fejleszteni az új böngészőjét.

Max annyit tudnak összegyúrni az Androidon és a ChromeOS-en, hogy az Androidból kiveszik az összes beépített alkalmazást és át adják az uralmat benne a Chrome-nak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!