iPon Hírek

Mobilokra összpontosít a Facebook

Dátum | 2011. 01. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Nem csak hogy a mobilok szegmense gyarapodik a leggyorsabban, de a mobilos felhasználók kétszer olyan aktívak is, mint az asztaliak, indokolta meg Bret Taylor, a Facebook technikai igazgatója, hogy miért is fognak az idén leginkább a mobilokra összpontosítani.

Elmondása szerint a mobilok már eleve közösségi eszközök, elvégre természetüknél fogva az emberek közti kommunikációt szolgálják, így a Facebook ennek a logikus kibővítése lehet. Ennek megfelelően "rendkívül gördülékeny integrációt" terveznek a közösségi oldal és mobilok között - bár azt már nem fejtette ki, hogy ez pontosan mit is jelent.

Megvan persze a dolognak a pénzügyi oldala is: felvásárolták a közösségi hálókra épülő hirdetőrendszert fejlesztő Rel8tiont, mely az egyes emberekről elérhető alapvető demográfiai, iskolázottsági, foglalkozási és kapcsolati adatok alapján válogatja össze a megjelenítésre kerülő hirdetéseket, így rövidesen harmadik versenytársként léphetnek be a Google AdMobja és az Apple iAds-je közé.

Említésre érdemes még a Rel8tion kapcsán, hogy azt a Microsoft két egykori vezetője, Peter Wilson és Scott Hannan alkotta, akik így a jövőben már a Facebook seattle-i irodájában dolgozhatnak tovább. Az új rendszer várhatóan nem válik majd teljes, önálló mobilos hirdetőplatformmá, hanem minden tekintetben a Facebook és az ahhoz kapcsolódó alkalmazások keretein belül marad majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. gebana
2011.01.27. 10:53
atya úr isten. mikor lesz már ennek vége?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. patrik2991
2011.01.27. 14:47
Milyen jó lenne ha kitiltanák Mo.-ról mint a kínaiak is tiltanak maguknál jó sok mindent. Mindenki csak erről a sz*ról bír beszélni... Na remélem hamarosan a fanok is megjelennek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. prohlep
2011.01.27. 15:39
La'lykolom az elottem szolokat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. prohlep
2011.01.27. 15:43
"... az egyes emberekről elérhető alapvető demográfiai, iskolázottsági, foglalkozási és kapcsolati adatok alapján válogatja össze a megjelenítésre kerülő hirdetéseket ..."

Szabadsagba, demokraciaba es jogallamisagba vetett hittel elore a Hitler es Sztalin legvadabb almait is tullicitalo totalis megfigyeles megvalositasara!

Ilyen transzparensekkel kellene szimpatia tuntetest rendezni a nagy nemzetkozi kozossegi oldalak terjedese erdekeben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Terror
2011.01.27. 15:52
Letörlöd magad erről a sz*rról, blokkolod a google adsense-t/analytics-et, meg ugye a cookie-kat nem kötelező fogadni minden szutyok oldalról, és probléma megoldva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. hakosh2
2011.01.27. 16:19
A kommentekről ez ugrott be: http://www.youtube.com/watch?v=OFy9QfPDAis
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. prohlep
2011.01.27. 16:38
"Letörlöd magad erről ..."

Ezt sajnos nem tudom megtenni, mert mindegyiktol nagyon tavol tartottam magamat, igy fonn sem vagyok, nincs mit torolnom.

De nem az a kerdes, hogy EGY emberrel mi van.

Az a kerdes, hogy a tarsadalom EGESZET minden korabbi totalitárius rendszerhoz kepes SOKKAL KITERJEDTEBBEN ES RESZLETESEBBEN megfigyelik ma.

Ezt lehet jora is hasznalni, mint ahogy minden rendszer azt hirdeti magarol, hogy eppen nagyon jot szolgal.

Csak aztan mindig jon egy kovetkezo rendszer, amely elmagyarazza, hogy az elozo NEM a jot szolgalta a kozosseg kiterjedt megfigyelesevel.

Kivancsian varom, hogy a mai vilagrend utan mi kovetkezik, ...

... es ennel is erdekesebb lesz majd meghallgatnunk, hogy azt amit ma tapsolva imadunk, arrol mi minden rosszat fog majd a kovetkezo vilagrend elmondani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. polarx
2011.01.27. 18:20
Engem nem maga a facebook zavar hanem az hogy mobilról állandóan azt írja minden alsobb éves hogy most milyen unalmas ez meg az az óra. De mégis kit érdekel, vagy minek jár iskolába? Meg azt hogy éppen xy hova tart vagy esténként "na jólvan megyek alszok heló mindenki", ezeknek a féle kiírásoknak nem látom értelmét. Megértem hogy nem lehet korlátozni ki mit írjon ki, de nem veszik észre emberek hogy szánalmas?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. balint110 polar...
2011.01.28. 06:08
miért, talán megvan kötve, hogy mit oszthat meg és mit nem? "Mi jár a fejedben?" Pont erről szól a facebook ezen része, hogy azt írsz ki amit akarsz. Ha nem tetszik akkor töröld le magad, töröld az ismerőseidet. Nem sírni kell állandóan, ha neked valami nem tetszik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CsabaZz
2011.01.28. 17:20
No offense, de nem vagytok kicsit túlparanoiázva? Egy jó pszichológus könnyebbé teheti az életeteket, mert egyesek már betegesen félnek attól, hogy megkukkolják őket a WC-n. Engem biztos nem figyel meg senki, mert a kutyát nem érdekli, hogy élek-e vagy halok-e (azon kívül, hogy fizetek ezért és azért).

balint: tipikus magyar szokás a hőbörgés és az acsarkodás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!