iPon Hírek

Mobilrobbanás öt éven belül?

Dátum | 2009. 12. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Öt éven belül gyakorlatilag megduplázódhat az egy év alatt kiszállításra kerülő mobilkészülékek száma, állítja az ABI Research legújabb felmérése - ami a jelenlegi mintegy 1,2 milliárdos példányszám 2,25 milliárdra növekedésével számol 2014-re.

A mobil készülékekbe beletartozik minden a telefonoktól a médialejátszókon és a modemeken át egészen a netbookokig. Meglátásuk szerint azonban konkrétan az okostelefonok meglehetősen jelentéktelenek lesznek e növekedés szempontjából, mivel ezt a piacot már most annyira telítettnek vélik, hogy itt nem is számítanak 4%-osnál jelentősebb növekedésre.

Ezzel szemben a modemek - főként a 3G adapterek - terén tízszer ennyire, vagyis mintegy +40%-ra számítanak évről évre. Az olyan "ultramobil készülékek", mint a MID-ek és a médialejátszók esetében pedig még a +67%-ot sem tartják elképzelhetetlennek. Ezek most még csekély részesedéssel bírnak, de éppen ezért van is hova fejlődniük - főleg, ha ebben a mobilszolgáltatók is segítik őket.

Utóbbi tényezőre - a mobilszolgáltatók szerepére - jó példa az is, ahogy egyre inkább megbarátkoznak a netbookok kedvezményes árusításának gondolatával; ha rákapnak ugyanerre a tábla-jellegű eszközöket illetően is, az máris meghozhatja a prognosztizált fejlődést.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. YuGabe
2009.12.23. 11:27
Szerintem ez baromság. Miért nőne a 3G MODEMEK eladása hirtelen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Phantomstr...
2009.12.23. 11:35
A táblaszámítógépek nekem is szimpatikusak (Nokia N800), csak kaphatnának azok is nagyobb kijelzőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rabib
2009.12.23. 16:28
Annyi féle-fajta telefon lesz már, hogy több, mint elég
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Peterku
2009.12.23. 20:23
YuGabe, egyre többen vesznek mobilnetet a laptopjukhoz. Akár beépített, akár USB-s a modem, növeli az eladásokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!