iPon Hírek

Mobilról is közvetít majd a Microsoft streamszolgáltatása

Dátum | 2017. 05. 26.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Twitch vitán felül a játékstream-szolgáltatások királya jelenleg, a legtöbb streamer onnan közvetít. A YouTube próbálkozik ugyan uralmának megtörésével, de egyelőre nem jelent igazán komoly veszély a trónra az élő közvetítések terén (ismerőseim közül például többen kipróbálták, aztán gyorsan vissza is váltottak a Twitch-re). A Microsoft a Beamet állítja hadrendbe ehhez a csatához. A szolgáltatás tavalyi megvásárlása óta több átalakítást is végeztek, ezek közül az egyik legfrissebb a név lecserélése – a Beam ezentúl Mixer lesz. Újdonság még a mobiltelefonos rendszerek támogatása és a co-streaming opció, melynek segítségével többen használhatják ugyanazt a csatornát.
Ahogy a Mixer-vezér Matt Salsamendi fogalmazott, ha barátainkkal játszunk, akik esetleg szintén közvetítenek, összehozhatjuk a különböző streameket egy csatornára, így a nézők egy helyen láthatják a különböző nézőpontokat, illetve váltogathatnak is köztük. Mindezt beépítik majd az Xbox One kezelőfelületébe. A lehetőség platformok között is működik, tehát az egyes streamerek a konzol mellett akár windowsos számítógépről, vagy iOS-t, illetve Androidot futtató mobiltelefonokról is bejelentkezhetnek. a Telltale Games már most odavan a Mixer lehetőségeiért, Batmenes játékuk tartalmazott is beépített opciókat, többfős játékhoz. A Mixerrel a különböző játékosok egy mobiltelefon, vagy egy böngésző segítségével aktívan irányíthatják a történetet és a párbeszédeket, mondta a Telltale kommunikációs vezetője, Job Stauffer. A Mixer azért lehet különösen alkalmas a hasonló tervek megvalósítására, mert sokkal alacsonyabb késleltetéssel működik (1 másodpercnél kevesebbel a hivatalos adatok szerint), mint mondjuk a Twitch. A Batmanben külön figyelmeztetnek is, hogy más streamszolgáltatóval nem biztos, hogy minden úgy fog működni, ahogy kellene. A névváltásról Salsamendi annyit mondott, a terjeszkedés érdekében volt rá szükség: olyan nevet kerestek, mely bárhol a világon használható, a Beam pedig nem ilyen volt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Dav111
2017.05.27. 16:12
Jól hangzik az alacsony késleltetés. Az sokat dob a hangulatán egy streamnek. A több nézetet prdig a YouTube tudja, így az úgymond alap.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!