iPon Hírek

Mobilszolgáltató lesz a MOL

Dátum | 2013. 08. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Hazánkban egy újabb szolgáltató indulása már régóta érik, de erre ezúttal sem kerül majd sor, hiszen a MOL nem önállóan vág bele az új piacba, hanem a Magyar Telekom segítségével. Tehát a MOL Mobile néven, jövő hét hétfőn beinduló szolgáltató csak egy újabb virtuális szereplője lesz a piacnak. Magyarországon az ilyen szolgáltatóknak egyre nagyobb lesz a népszerűsége. A másodikként felbukkanó piaci szerepvállalónak ugyan mostanra fel kellett adnia a magyar érdekeltségeit, de a többiek köszönik, jól vannak, és a jelentések szerint nincsenek pénzügyi problémáik - persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a kitűzött célok elérése még senkinek sem sikerült. A "sort" a Magyar Posta kezdte meg anno 2009-ben - ők a Vodafone-nal hozták létre a Postafont. A jó szerepléshez szükséges recept viszonylag egyszerű: átlátható díjrendszer, és mindenekelőtt alacsony tarifa szükségelt. Ezek a Red Bull Mobile-nál nem voltak meg, így a Telenor első virtuális szolgáltatója a 2010-es indulása után végül idén (év elején) le kellett, hogy húzza a rolót.

A MOL is a fent leírtak alapján fogja megkezdeni a működését, vagyis az egyszerűség és az olcsóság lesz szem előtt tartva. Az előhívó változatlan lesz, 30-asok leszünk, ha a MOL társaságát kívánjuk élvezni. Az értékesítésben minden benzinkút részt fog venni, így nem lesznek különálló központokhoz kötve az érdeklődők. Ez azt jelenti, hogy az ország nem kevesebb mint 1635 pontján lesznek megvásárolhatóak a szolgáltatás használatához szükséges SIM kártyák, valamint mobilkészülékes csomagok. Továbbá azt is nagyon fontos kiemelni, hogy sok helyen így akár az éjszaka közepén is mobilszámhoz juthatunk, ami szintén a MOL Mobile malmára hajthatja a vizet. A telefonkínálat négy különböző modellből áll, ezeknek mindegyike a Samsungtól származik majd, és vélhetően alacsonyabb árú variánsokról lesz szó. A percdíjak forintosítva még nem ismertek és az sem, hogy lesz-e több tarifa csomag (esetlegesen előfizetési lehetőség), de az előzetes információk szerint alá kívánnak licitálni a versenytársaknak a lehető legtöbb téren. A rendszer itt is ugyanaz, mint például a Blue Mobile esetében: minden irányba, minden időpontban ugyanannyiért fogunk tudni hívást kezdeményezni. Végül azt is ki kell emelni, hogy a Multipont törzsvásárlói program tagjai további kedvezményre számíthatnak. A MOL Mobile mindezekkel együtt egyébként nem illik bele a klasszikus virtuális szolgáltató képébe, de ez nem is meglepő, ugyanis az egyetlen ilyen a Tesco Mobile – csak nekik van saját előhívószámuk (31). A szakértők a MOL-t a saját márkás viszonteladók között nevezik meg inkább, vagyis ha a pontos besorolást keressük, akkor ez a megfelelő. A MOL-csoporthoz tartozó honlap még nem üzemel, de az induláskor előreláthatólag azonnal elérhetővé válik a www.molmobile.hu is, ami már foglalt (vélhetően a MOL által). A weboldal online feltöltési lehetőséget is kínálni fog.

A MOL új vizekre evezése azoknak, akik figyelemmel követik a piacot, nem lehetett váratlan meglepetés, ugyanis a két fél már július közepén megkötötte a stratégiai megállapodást. A dokumentumokat akkor Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója hitelesítette aláírásával. Ekkor persze arra még nem derült fény, hogy mire is készülnek; mostanra viszont minden világos, sőt mi több, szeptember másodikától mindenki igénybe is veheti a végeredmény, tehát a MOL Mobile szolgáltatásait.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. MrFox
2013.08.29. 17:06
Ez a válasz a vodafone-tesco mobile együttműködésre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. DemonDani
2013.08.29. 17:45
A Tesco azért egy fokkal komolyabb, mint azt a hír is említi. Ez inkább a Blue Mobile-lal említhető egy lapon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. 5hR3kY
2013.08.29. 18:09
De majd hetente emelik meg csökkentik a percdíjakat ugyanúgy mint a benzin és gázolajárakat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. prohlep
2013.08.29. 18:19
Általuk majd olajozottabban mennek az internetes dolgok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Gpety
2013.08.29. 18:36
Az ilyen semmi gyakorlati dolgot nem végőz "alvállalkozásokat" inkább betiltanám. Lehet érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy a nemzeti dohányboltok mobil csomagokat is árulhassanak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. FRK
2013.08.29. 20:00
Nem lesz nagy művészet a 38-45 forintos percdíjjak alá menni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. gumitamin
2013.08.29. 21:09
Vicc ez a 40 Ft-os percdíj/SMSdíj!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DemonDani
2013.08.29. 21:16
Gpety

És azt hogy hívnák? Nemzeti Dohány Mobile?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. patrik2991
2013.08.29. 21:43
DemonDani: MutyIphone
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. budspencer
2013.08.29. 22:59
Kiválaszthatod, hogy kék, rózsaszín vagy piros logójú szolgáltatóhoz mész, ezen kívül mindegyik ugyanazt nyújtja. Piaci verseny??? Lóf@szt!

Amúgy ez az apeh-re emlékeztető MOL-os logó az új trend?
Ezzel csak riogatják a vevőket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Hadzsek
2013.08.30. 12:50
Ebben csak a vicc hogy a MOL mint cég a Telenorral van szerződésben és a belsős flotta valamint a leányvállalatai is Telenoros / belsős hálózat ingyen , 9ft/perc Telenor irányába 21/ft perc a többibe sms szintén 21 ft, valamint a 3250 -es havidíj lebeszélhető és mint ezt másodperc alapon /
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sensejke
2013.08.30. 13:02
Inkább engednék meg a többi külföldi szolgáltatónak a bejövetelt és akkor lehetne egy kis árháború.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gamerod
2013.09.01. 16:09
Nem hiszem hogy kapkodni fognak érte. Főleg ha majd úgy játszadoznak az árakkal mint a benzinnél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!