iPon Hírek

Moblin fut az ASUS Eee Keyboard PC-jén

Dátum | 2009. 06. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS  az idei év elején, egészen pontosan januárban mutatta be először Eee Keyboard névre keresztelt számítógépét, amely tulajdonképpen egy billentyűzetbe épített Atom konfiguráció, egy pici érintőképernyővel. Akkoriban nagy visszhangot keltett a termékkel a gyártó, ám most ismét friss hírek érkeztek az Eee Keyboard-dal kapcsolatban: a készülék az Intel Linux alapú operációsrendszerével, a Moblinnal felvértezve akadt lencsevégre.


Az 5 hüvelykes érintőkijelzővel is ellátott konfiguráció Moblinnal ellátott kiadásáról készült egy rövid videó, amely az alábbiakban tekinthető meg.

                                 


Az érdekes rövidfilm pont a rendszer lényegét nem mutatja be, azaz nem tudható, hogy pontosan milyen előnyökkel szolgál multimédiával kapcsolatos területeken a Moblin a Microsoft operációsrendszerével, a Windows XP-vel szemben. A fenti termék még csak egy prototípus, ennek ellenére nincs akadálya annak sem, hogy a gyártó a jövőben piacra kerülő Windows XP-s Eee Keyboard PC mellé egy Moblinnal ellátott változatot is piacra dobjon. A kisfilmben szereplő konfiguráció egyébként specifikációk tekintetében nem változott az XP-s modellhez képest. A rendszerben egy Intel Atom processzor, 1 GB memória és egy 16 GB-os vagy 32 GB-os SSD meghajtó kap helyet.


A termék legnagyobb előnye, a Wireless HDMI támogatás opciós tétel lesz, azaz ezt az olcsóbb, 400 dollárba kerülő rendszereknél nem lehet majd igénybe venni, a megoldás csak és kizárólag a 600 dolláros rendszerek kiváltsága lesz. A termék megjelenésére már nem kell sokat várni: az ASUS tervei szerint még ebben a hónapban megjelenik az Eee Keyboard PC.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. pluto
2009.06.17. 21:06
VISSZA A HIRHEZ

Sztem nem praktikus gép.
Viszont nagyon jó hogy ma ilyen hírekben gazdag napunk volt itt Iponon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. _DiEGO_
2009.06.17. 22:19
The new generation C=OMMODORE 664 ATOM PPC

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Peterku
2009.06.17. 22:40
Lassan egérbe építenek számítógépet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szerzetes
2010.08.30. 13:31
Peterku: Tekintve, hogy a 100 gombos egerekben már nem mikrokontroller (vagy ahhoz hasonló bizbasz) van, az a lassan kérlek szépen eltelt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!