iPon Hírek

Moneypenny – asszisztens szolgáltatás a Facebooktól?

Dátum | 2015. 07. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A The Information értesülése szerint a Facebooknak olyannyira megtetszettek a konkurensek digitális asszisztens szolgáltatásai, hogy már magának is akar egyet. A közösségi háló a Now, a Siri és a Cortana (de akár az Amazon Echot is említhetnénk itt) nyomán elkészítheti el a saját megoldását.
Ha beigazolódnak a The Information által megszellőztetett dolgok, akkor a Facebook minden James Bond rajongó arcára mosolyt csalhat az új szolgáltatásával. Hogy mégis mivel? Nos, ez állítólag a Moneypenny nevet fogja viselni. A 007-es ügynök hű titkárnőjéről van szó, aki mindenben James Bond segítségére tudott lenni az elmúlt évtizedekben, és vélhetően ezért is dönthetett a Facebook az ő neve mellett. Ez jó ötlet lehet Zuckerbergék részéről, de sajnos már nem teljesen új húzás. Hasonló „gesztust” korábban a Microsofttól láthattunk, a redmondi alakulat a Cortana nevét emelte át a nagysikerű Halo videojátékból a Windows Phone-ra.
Ha minden igaz, akkor a Moneypenny a Facebook Messenger alkalmazásába költözhet majd bele. Érdekesség, hogy a Moneypenny nevű asszisztens állítólag nem teljesen olyan, mint az eddigi digitális megoldások, emögött ugyanis hús-vér személyek adhatnak majd választ a kérdésekre. Arról sajnos nem esett szó, hogy pontosan miként is kell ezt elképzelnünk, de vélhetően egy olyan rendszerről beszélhetünk, amiben gépek és emberek egyaránt válaszolnak a feltett kérdésekre, és talán a kérdések típusa fogja azt meghatározni, hogy mikor mi vagy ki nyújt segítséget. A szolgáltatás a The Information hasábjain olvasható hír alapján a keresésben és a vásárlásban fogja segíteni a készülékek tulajdonosait. Egyelőre ennyi derült ki a Moneypennyről, sem azt nem tudjuk, hogy mikor fog megjelenni, sem pedig azt, hogy mely platformokat érinti. Mivel a Messenger jelen van mindegyik nagyobb rendszeren, talán ez lehet az első olyan megoldás, ami valóban platformfüggetlenül áll majd a felhasználók rendelkezésére.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!