iPon Hírek

Monitort kapott az Asus PadFone

Dátum | 2012. 06. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Computexre az Asus egy újabb "dokkolót" is hozott, amivel a PadFone-ból egy csapásra asztali számítógépet varázsolhatunk.


A dokkolható monitor szinte alig különbözik a hagyományos társaitól, az árulkodó jel, hogy itt valami nem egészen átlagos, az a talpban felfedezhető nyílás. Ide illeszkedik majd az Asus csúcsmasinája, ami a csatlakoztatást követően lelket önt a megjelenítőnkbe. Ennek a megoldásnak az a negatívuma, hogy nem mi választhatjuk ki, hogy milyen kijelzőhöz szeretnénk csatlakoztatni telefonunkat. Ez is megoldható lett volna pedig, hiszen erre már élő példát is láttunk, a Motorola garázsából érkező Atrixnál.


A monitor egyébként teljesen átlagos példányként is képes viselkedni, megtalálunk rajta minden ehhez szükséges csatlakozót: van rajta HDMI, DVI és D-Sub port is. A kijelző 24 hüvelykes átmérővel rendelkezik, a felbontása pedig 1920 x 1200. A betekintési szögekkel biztos nem lesz gond, hiszen IPS technológiát használ majd. A hátoldalon találunk még egy sor USB 3.0 portot is, szám szerint négyet, ide csatlakoztathatunk külső adathordozókat vagy billentyűzetet és egeret, ha ezek éppen nem Bluetoothon kapcsolódnak.


Irányításra csak külső perifériákkal van lehetőség, mivel az érintést nem érzékeli a nagyméretű megjelenítő. Az Engadget elmondása alapján az Asus mérnökei remekül megoldották az Ice Cream Sandwich kezelhetőségét. A rendszer gyorsan pörög, és teszi a dolgát ahogy kell. Sőt, azt is hozzátették, hogy talán jobban használható, mint a direkt ilyen célokra kifejlesztett Google Chrome OS. Lehet, hogy ezen kéne dolgoznia a Chrome OS fejlesztői gárdájának?

Az Asus bemutatóján dátumokkal nem szolgáltak, így azt nem lehet tudni, hogy mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba a dokkoló monitor. Annyi tűnik biztosnak, hogy a karrierjét az Egyesült Államokban kezdheti majd meg, és ha sikeres lesz, akkor természetesen mindenhol felbukkanhat, ahol az Asus PadFone megfordul.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. hmisi
2012.06.11. 13:53
Ez nagyon klassz. Én ugyanezt csinálom csak laptopal. Arra már gondoltam, hogy táblagépet rálehet kötni, de hogy mobilt is, ez behalás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Oggy
2012.06.12. 08:40
Jövőre nézve én már azt várom hogy a mobiltelefonban legyen az összes hardver ami egy desktophoz és játékhoz kell.

Windowsos telefon lenne, lenne benne 1tb ssd, egy 4magos intel és pl a fenti példa alapján belerakod a dokkolójába amin játszol pl. Vagy kiveszed és berakod egy pad keretbe és tapizod, vagy a tvre és fullhdban filmnézés.

Na majd egyszer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!