iPon Hírek

Moorestown MID az Elektrobit-től

Dátum | 2009. 06. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Egyelőre még csak referenciakészülékként, és pontosan ezen a néven (Reference Device) is mutatta be legújabb, az eddigieknél lényegesen kisebb MID-jét a finnországi székhelyű Elektrobit. A készüléket egyrészt az Intel új generációs Moorestown platformjára, másrészt pedig a Moblin Linux v2-re alapozták.

Utóbbit természetesen külön optimalizálták a készülékre és a mobilhálózat használatára. A tervezési-fejlesztési folyamatban részt vett maga az Intel, valamint az Ericsson is, a készüléket pedig végül több más érdeklődő vállalatnak is felkínálják majd, különböző specifikációkkal.


Mindenképp alapvető elemnek tekinthető a 4 hüvelykes, haptikus érintőképernyő, valamint a hangfelismerési funkció. A prototípus rendelkezik HDMI-kimenettel és le tud játszani HD-videókat. Építettek bele WiFi-t, GPS-t, mikro USB-t és SD-kártya rekeszt, ám a tárkapacitásáról érdekes módon még nem esett szó. Opcionálisan választható lesz hozzá Mobile WiMAX és HSPA 3G is.

Nem feledkeznek meg természetesen a nagy népszerűségnek örvendő közösségi hálókról sem, mivel többhöz is gyors hozzáférést biztosítanak a felhasználói felületről - a GPS révén pedig hangos útmutatással szolgáló navigációs készülékként is lehet majd használni. Várhatóan valamikor jövőre bukkan majd fel, az Intel érintett platformjának érkezésével együtt. További részletek egyelőre még nincsenek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. byzzah
2009.06.11. 12:21
VISSZA A HIRHEZ

Tetszetős kis eszköz, ha értelmes ára lesz, meggondolom beszerzését!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!