iPon Hírek

Morphological AA Radeon HD 5000-esekhez is

Dátum | 2010. 11. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Morphological Anti-Aliasing technológiát (a továbbiakban MLAA) eredetileg a játékkonzolok világában használták, ám a Radeon HD 6800-as család tagjainak megjelenésével az MLAA támogatás új lendületet kapott és a PC piac számára is elérhetővé vált. Az MLAA-t néha igen-igen nehéz működésre bírni, éppen ezért az AMD kiadott egy gyorsjavítást, ami az említett technológiával kapcsolatos bugokkal próbál leszámolni. A Catalyst 10.10d kifejezetten a Radeon HD 6850-es és Radeon HD 6870-es videokártyákhoz készült, ezért jelenleg csak ezekkel használhatunk MLAA-t, a 10.10a driver óta.

A hírek szerint azonban az AMD rövidesen a Radeon HD 5000-es sorozatú videokártyák esetében is elérhetővé teszi az MLAA támogatást, ami jelenleg ezeknél a kártyáknál sajnos nem alkalmazható (de egy kis buherálással más most is megoldható, hogy az legyen). Az AMD illetékesei azt ígérték, hogy a következő hét folyamán kiadnak egy újabb gyorsjavítást, amelynek alkalmazásával a Radeon HD 5000-es videokártyák tulajdonosai is igénybe vehetik majd az MLAA támogatást. Amennyiben ez a hotfix megérkezik, azonnal beszámolunk róla.

Az MLAA bekapcsolásával a videokártya teljesítménye a játékok többségében nem csökken szembetűnő mértékben, legalábbis akkor biztosan nem, ha egy gyors egységről van szó. Az AMD annak érdekében, hogy az MLAA technológia kiválóan működhessen és az általa kínált képminőség a lehető legjobb lehessen, jelenleg is folytat különböző fejlesztéseket, amelyeknek köszönhetően az eljárás egyre tökéletesebbé válik.

A Morphological Anti-Aliasingról további információt Radeon HD 6800-as cikkünkben találnak az érdeklődők.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. jozsefm
2010.11.12. 13:49
Ugy látszik ez bosszantó, de elég gyorsan orvosolható hiba volt..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!