iPon Hírek

Morrison verse támogatja a klímaakciót

Dátum | 2007. 02. 05.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | EGYÉB

Jim Morrison rocklegenda több, mint 35 évvel a halála után bekerült a globális felmelegedés ellen harcot folytatók közé. Újra feldolgozták a korábban kiadatlan ’Woman in the Window’ (’Nő az ablakban’) című számát, amelynek szövegét és dallamát The Doors frontembere írta nem sokkal azelőtt, hogy 1971-ben meghalt.

A dalt a Global Cool (Globális Hűvös) nevű kampányban használják majd fel, amelynek célja a széndioxid-kibocsátás csökkentése. A felvétel egy angyalról szól, amely figyelmezteti az emberiséget a tetteire. A számot a Jim Morrison Társaság adja ki. A dalt Perry Farrell, a Jane's Addiction nevű grungebanda egykori énekese dolgozta fel.


Maxi CD-n tervezik kiadni áprilisban. A londoni megjelenést a Global Cool (Globális Hűvös) nevű kampány tizedik évfordulójára időzítették. Az eseményen részt vett KT Tunstall énekes és and Josh Hartnett hollywoodi színész is. A kampányban egymilliárd embert kérnek arra, hogy csökkentse évente egy tonnával széndioxid-kibocsátását.
Ezt többnyire kisebb változtatásokkal javasolják elérni, például azzal, hogy az emberek energiatakarékos villanykörtéket használjanak és kapcsolják le elekromos készülékeiket, amikor nem használják azokat. A Global Cool véleménye szerint ez az akció elegendő időt fog hagyni arra, hogy tisztább, megújuló energiaforrásokat lehessen kifejleszteni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.02.05. 14:39
vissza a hírhez

Jim Morrison rocklegenda több, mint 35 évvel a halála után bekerült a globális felmelegedés ellen harcot folytatók ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!