iPon Hírek

Morro: az MS új ingyenes vírusirtója

Dátum | 2009. 06. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Lejárt az ideje, de már jön az utóda.Reszkess Symantec és McAfee, mert jövünk - mondhatná a Microsoft az új terméke kapcsán; az első, korai változat tesztelése jelenleg is folyik, egyelőre csak az MS saját alkalmazottai körében, de "hamarosan" tervezik egy nyilvános próbaverzió kiadását is.

A brazil Morro de Sao Paolo strandról elnevezett Morro láthatlóag az előbb említett két másik nagy vírusírtó vállalat befektetőit is aggasztja, mivel a hír nyomán mindkettőnek visszaestek kissé a részvényei a Nasdaq-on, miközben az MS egy kisebb ugrást könyvelhetett el.

Az MS elmondása szerint a Morro ugyan csak alapvető védelmet biztosítana, ám azt a fenyegetések széles skálája ellen, és teljesen ingyen, ellentétben a két vetélytárssal, akiknek a legolcsóbb opciói is $40 körül kezdődnek. Igaz persze, hogy a fejlettebb termékeik komolyabb védelmet és több funkciót is kínálnak. Kérdés csak az, hogy kik vannak többen - akiknek az ár a fontos, vagy akiknek a képességek.

Hivatalosan a Symantec és a McAfee mindenesetre azt nyilatkozták, hogy nem tartanak a Morro-tól; a Symantec szerint az mindeddig túlságosan is minimalista, miközben az emberek teljeskörű védelmet keresnek. A McAfee pedig arra mutatott rá, hogy köszönik szépen, jelenleg is szépen nő a piaci teljesítményük a különböző ingyenes versenytársak jelenléte ellenére is.

Korábban is volt ugyan az MS-nek egy hasonló próbálkozása, a Live OneCare, ám az elég hamar hamvába hullt - most pedig már át is adhatja a helyét a várhatóan az idei év vége felé induló új Morro-nak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Terror
2009.06.11. 15:07
VISSZA A HIRHEZ

Van egy olyan érzésem hogy a végére ugyanúgy nem fog érdekelni senkit mint ahogy a Defender és a beépített firewall sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. adam0205
2009.06.11. 15:39
Tudtommal egy helyen még él az a Live OneCare. Ha nincs vírusírtó a gépn és az msn-en küld valaki valamit akkor felajánlja, hogy a live onecare beépülő fog ellenőrizni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. zedexes
2009.06.11. 15:42
De persze ha jó lesz, amire azért van némi esély, akkor az is elképzelhető hogy nem lesz szükség pótlolagos védelem telepítésére.

És nyilván mindannyiunknak ez lenne a legjobb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. vna
2009.06.11. 18:27
Nekem a Defender a többihez képest, amik sokszor felforgatták a gépet, remekül bevált. Mióta Vista van a gépen összesen egy vírus volt, de ahhoz képest, hogy nincs vírusirtóm ez nem rossz. Persze a router tűzfala sokat javít a gép védelmén. Viszont ha nem foglalja le nagyon a gépet és jól működik, akkor megfontolnám a Morro telepítését.

A MS-nak nagy előnye, hogy a saját OS-éhez kell írnia a progikat emiatt, megfelelően beállítva, nem okoznak sokszor láthatatlan károkat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. djspill
2009.06.11. 19:41
Azért voltak gondok eddig is az MS-nél a "megfelelő beállítással"... Nekem pl win7en nem működik, hogy a messenger ablakot tálcára rakjam anélkül, hogy a menüsor nem látszódna, tehát meg kell jelenítenem a menüsort ahhoz, hogy eltudjam tüntetni az asztalról a beszélgetőablakot. Mindkettő microsoft termék, mégsem lehet beállítani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sfsxnight
2009.06.11. 21:08
Na ehhez hozzászólnék!

A windows live onecare egy iszonyat nagy kaki! Nem lehet kikapcsolni, a programos ellenőrzést, mert akkor nem kapom meg a fáljt.
Szóval az élet: Küldenek valamit: átjön, feljön a windows genya és elkezdi tölteni a frissítéseit, kb 3-4perc, letöltötte, akkor ellenőrizgeti, majd megkapom a fáljt! Hát menjen a jó büdös *******ba!!! Ha nod32-őt állítok be ellenőrzésnek, azis lassú.
Sosem fogadok el vírusos fáljt, másként meg a nod imon-ja ugyis ellenőrzi ha küldenek valamit msn-en.
Megoldás:
Én egy megbízható kis programot ami egy exe állítottam be. Konkrétan Imgburn-t. Küldenek valamit, gyorsan elindul az imgburn, a fáljal nem tud mit kezdeni nem csinál semmit, bezárom az ablakát és már megkaptam a fáljt! Tök jó, próbáljátok ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Terror
2009.06.11. 21:32
Vagy alternatív mindenes csevegőt használ az ember, pl. Digsby-t vagy Mirandát, azokon keresztül nem jön a szemét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vardar
2009.06.12. 20:47
Ez váltani fogja a Defendert? Vagy tartalmazza majd? Vagy a tűzfallal együtt ők lesznek az ingyenes MS védelmi triád?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!