iPon Hírek

Most először bocsát ki kötvényeket az MS

Dátum | 2009. 05. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Története során először bocsátott ki kötvényeket az MS a hétfői nap folyamán. Bár továbbra is nem kevesebb, mint 25 milliárd dolláros készpénztartalékkal rendelkeznek, még további 15 milliárdra is van igényük, ezt pedig kötvényekből tervezik előteremteni.


A Wall Street Journal tudósítása szerint konkrétan 5, 10 és 30 éves futamidejű értékpapírokról van szó, a belőlük befolyt bevételt pedig "általános céges célokra" fordítanák majd - egyebek mellett visszavásárolnák belőle számos korábban eladott részvényüket is.

Mike Kastner, a Sterling Stamos tőkekezelő cég vezetője szerint a kötvények rendkívül jó adottságokkal rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően bárkinek a portfoliojához remekül illeszkednek, és mindenki szép hasznot remélhet tőlük. Rögtön meg is tisztelte az MS-t a legjobb és legmegbízhatóbb pénzpiaci neveknek kijáró "blue chip" titulussal.

Egyesek szerint a Microsoft azért is kezdett ilyen nagymértékű tőkefelhalmozásba, mert még mindig lát esélyt valamiféle megállapodásra a Yahoo-val - vagy mert szándékában áll felvásárolni a világ vezető integrált vállalatirányítási rendszerét, a SAP-ot annak érdekében, hogy jelentősen megerősítse a pozícióját az üzleti szoftverek terén.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!