iPon Hírek

Most már biztos: 2010-ig értékesítik az XP-t

Dátum | 2008. 04. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az egy héttel ez előtti pletykák már beszámoltak arról, hogy a nagysikerű Windows XP várhatóan 2008. június 30. után is elérhető marad. Az XP pályafutásának meghosszabbítását az olcsó noteszgépeknek köszönheti, ugyanis ebben a szegmensben hatalmas az igény erre az operációsrendszerre. A mostani, hivatalos információk szerint a Windows XP Home Edition változata 2010. júniusáig egészen biztosan forgalomban marad.


A Microsoft legújabb tervei szerint a Windows XP Home Edition a korábban említett dátumig elérhető maradt olyan gépekhez, mint például az ASUS Eee PC-je vagy a Classmate PC. A Microsoft jelenleg úgy tervezi, hogy a Windwos XP a következő Windows változat megjelenése után még további egy évig a piacon maradhat. A következő Windows várhatóan 2010-ben debütál majd, ennek értelmében várhatóan 2011-ig tarthat a Windows XP pályafutása, de ha a Windows 7 később jelenik meg, akkor természetesen az XP-t is később vonják majd ki a forgalomból.

Ezzel a döntéssel a Windows Vista eladási értékei valószínűleg romlani fognak, ennek ellenére a Microsoft egyáltalán nem bosszankodik. A Microsoftnál rendkívüli módon örülnek az XP népszerűségének: a gyártó szakemberei a Vista utódjának tervezésekor nagy figyelmet fordítanak majd arra is, hogy az olcsó számítógépek piacán felmerülő igényeket is ki tudják elégíteni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. J.o.k.e.r
2008.04.07. 08:49
Az XP Professional verziójáról egyelőre nincs infó, de utánanézek, mert sokakat érdekel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Iceman
2008.04.07. 15:26
Hát erre a hírre várok már egy idelye, főleg, ha a prof. is "így jár"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Iceman
2008.04.08. 13:32
"A harmadik szervizcsomag megjelenését követően júliustól véget ér az "XP korszak". A Microsoft megerősítette, hogy az újabb hosszabításról szóló pletykák ellenére július elsejétől nem szállít Windows XP operációs rendszereket a boltokba. A Windows XP azonban mégsem tűnik el teljesen, egyes noteszgépeken még előre telepítve megtalálható lesz ... A redmondi vállalat "felismerte az igényt", hogy kiöregedett, ám a Vistához képest alacsonyabb hardverigényű operációs rendszere igen jó szolgálatot tehet az ASUS Eee PC-jével létrehozott kategória termékei számára. Így a kivonás ellenére ezek az apró noteszgépek még legalább további két évig, 2010. június 30-ig -- vagy a következő Windows megjelenését követően még egy évig -- előre telepítve érkezhetnek Windows XP Home, illetve Starter operációs rendszerrel."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!