iPon Hírek

Mostantól ingyenesen is játszható az EVE Online

Dátum | 2016. 11. 16.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Nagy napként fog bevonulni a sci-fi rajongók történelemkönyvébe a mai nap. Ugyanis ez az a nap, amikor ingyenessé vált az EVE Online, a játék, aminek szinte végtelen lehetőségei, és eposzi, több ezer űrhajót megmozgató űrcsatái által tulajdonképpen legendává vált az utóbbi évtizedben. Ha eddig visszatartott az előfizetési díj, vagy a játék bonyolultsága, akkor többé nincs kifogás. Mától ugyanis a fejlesztő CCP Games mindenki számára ad arra lehetőséget, hogy ingyen belemerüljön a játékba, ráadásul a kezdőket igyekeznek is segíteni az új, New Player Experience nevű kezdeményezéssel, ami bevezet minket a játék alapjaiba. Érdemes megjegyezni, hogy az EVE Online nem vált a klasszikus értelemben free-to-play játékká. Nem kerültek be új mikrotrzanzakciók, és a játék alapvető működése sem változott meg, ahogy az a hasonló váltásoknál egyébként szokás. Ehelyett a játékosok számára két lehetőséget nyújt a CCP Games, vagy két "klón státuszt", ahogy ők hívják: ebből az ingyenes az alfa, a fizetős pedig az eddig megszokott omega. Az omega tehát továbbra is csak az előfizetőknek lesz elérhető, az alfa pedig mindenki számára. Az alfa esetében a limitációt az adja, hogy bizonyos skill szinthez és skill felhozatalhoz vagyunk kötve. Ez pedig nem is akkora probléma, mint elsőre hangzik, hiszen egyébként is csak az adott űrhajóhoz tartozó skilleket vethetjük be, így versenyképesek maradhatunk az omegákkal. Ami az omega státuszban az igazi előnyt jelenti, az a változatosság, vagyis, hogy tulajdonképpen többféle hajóval repülhetünk az annak megfelelő skillekkel. Andie Nordgren, a játék producere elmondta: tényleg azt akarják, hogy az alfa státusz is teljesen életképes legyen, ne pedig csak egy lebutított trial verzió, ami inkább az előfizetésre próbálja rávenni a játékosokat. Sőt, arra számítanak, hogy sok régebbi játékos is visszatér majd "csak a szórakozás kedvéért". Sőt, valójában a régi, tapasztalt játékosok akár egyfajta "hardcore" módként is értelmezhetik az alfa státuszt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. flashpoint...
2016.11.16. 18:03
Azért egy kicsit túlzás a cím és a leírás is.
Az indított fajhoz tartozó bizonyos hajókat (alsó kategória) lehet kitanulni bizonyos (elég alacsony) szintig, + pár általános skill-t kb félig amik kellenek hozzá, dupla tanulási idő alatt.
Ha előfizetsz de lejár és visszakerülsz ingyenes státuszba, a nem bele tartozó skillek / hajók blokkolásra kerülnek.
kb annyira lett ingyenes mint a wow hogy egy max 20-as karakterrel mászkálhatsz azt annyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Avisto flash...
2016.11.16. 20:30
Kb 3 év után most megint beléptem én is, és nagyjából egyetértek. Ugyanakkor ha a régi trial verzióhoz hasonlítom akkor ahhoz képest szinte korlátlan szabadságot jelent ez.
Más kérdés hogy a ccp nem egy új bővített trialként kommunikálja, sőt épp ellenkezőleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mesmar flash...
2016.11.16. 20:30
En kiprobaltam de elakadtam a blueprint legyartasanal, most szerintem alszok ra eggyet... es meglatom mit hoz a jovo mert nem ilyen jatekhoz szokam de nagyon erdekelne mert az idot elutni biztos jo lehet benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kulcsar94k...
2016.11.17. 09:00
Én másként látom ezt az új helyzetet. Ez egy olyan összetett játék, amit ebből a szempontból még soha más játék nem közelített meg. én valamikor 2006 környékén kezdtem és most 2 év után újra belestem a játékba. Az elmúlt 2 év alatt rengeteg dolog változott. Ami az ingyenes részt illeti, szerintem ez igen nagy ajándék azoknak, akik teljes értékű játékot szeretnének. Igen teljes értékű, hisz mindent ugyanúgy elérsz ingyenesben mint fizetősben, csak azon képességeket nem melyek már magasabb vonalúak. Ez a mód technikailag tökéletes azoknak, akik nem kívánnak "hardcore" módon játszani benne, mégis szeretnének egy kis online scifi karakteres űrhajós online fps kombinált játékot játszani. Ennek a játéknak nagy előnye, hogy igazából mindent a játékosok alkotnak és alakítanak benne.

Tökéletes lehetőséget az ezzel a jövő játékosainak, hogy legyen idejük megismerni a játékot, és a benne "élő" sok sok jó embert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. iponzoli01
2016.11.17. 12:57
Kis kiegészítés még illik. Az Alpha karakterek fele olyan gyorsan nőnek 5 millió Sp-ig.

Nem kell azonban lebecsülni az alfákat. Nagyon jó felderítő és megtévesztő taktikaként teljes gőzzel használhatóak. A játék Faction Warefare zónáiban pedig nem kis összegre tehetnek szert, amivel Omega státuszba lehet fejlődni ha keményebben megdolgoznak érte az újoncok. A limit hiányában pedig, idővel, lassabban is össze lehet boronálni az összeget. Omega státuszban pedig órák alatt össze lehet hozni a 30 napos Omega jogsit.

Egyébként tárt karokkal várok minden Alfát a fegyvereim elé o7
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!