iPon Hírek

Mostantól változatosabb témákkal tehető egyedivé a GMail

Dátum | 2015. 07. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Google szoftverfejlesztői gőzerővel dolgoznak azon, hogy a GMail a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa – legutóbb például egy olyan újítás érkezett, amellyel előre beállított időtartamon belül visszavonhatjuk egy e-mail elküldését, ha időközben rájövünk, valami nem stimmel vele. A legújabb fejlesztés most azoknak kedvez, akik a letisztult, egyszerű felhasználói kezelőfelület helyett valami színesebb, igényes háttérrel ellátott felület előtt ülnének szívesen, ami bizonyos fokig akár személyes ízlésüknek megfelelően még tovább alakítható. A GMail esetében különböző dizájn-témákkal először 2008-ban találkozhattunk, ám mostantól rengeteg új téma közül válogathatunk, amelyek mögé tetszőleges háttérkép is pakolható. Alap esetben is több száz háttérkép közül választhatjuk ki a megfelelőt, ám ha ezek között nem találunk jót, akkor akár saját fotót is feltölthetünk. Érdekesség egyébként, hogy egyes hátterek más Google felhasználóktól származnak, sőt, saját témák megosztására is van lehetőség, ha pedig meglepetés-témára vágyunk, válasszuk a sor végén található "véletlenszerű" opciót.
A témáknál nagy mozgástér áll rendelkezésre: a szöveg hátterénél világos és sötét opció közül választhatunk, a háttérnél pedig vignettálást – sarok-sötétítést – éppúgy beállíthatunk, mint homályosítást. Egyszóval tökéletesen személyes ízlésvilágukra szabhatjuk a GMail kezelőfelületét, ám a témák alkalmazása nem kötelező: aki a letisztult, gyorsan áttekinthető, sallangoktól mentes felületet díjazza, nyugodtan használhatja tovább az alapbeállítást. Az új témák mellett néhány új hangulatjel is bekerült a repertoárba, így még hatékonyabban fejezhetjük ki e-mail írás vagy chatelés közben, éppen hogy érezzük magunkat, vagy hogyan viszonyulunk egy-egy dologhoz. A Google folyamatosan teszi elérhetővé az összes GMail felhasználó számára az új beállítási lehetőségeket, így előfordulhat, hogy egyeseknél már most működik a témaválasztás, másoknál viszont majd csak néhány nap múlva fog. Ugyanez igaz a hangulatjelekre is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Merwenus
2015.07.01. 15:06
Feltaláltuk ismét a spanyol viaszt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. lajcsi1975
2015.07.01. 18:31
Nem . Nem találtuk fel a spanyol viaszt. Senki nem talált fel semmit csupán új opciókat adtak hozzá a gmail szolgáltatáshoz. Kedves troll.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. vlevi
2015.07.01. 19:59
Még új opicókat se nagyon. Hárommal több a háttérkép, hűha
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Kajafun
2015.07.01. 20:31
Én át is állítottam, sokkal jobb! Végre +1 oldal ami nem tolja a pofámba a fehér fényt 27"-on!
Apropó, kedves ipon, a feladat adott!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Kajaf...
2015.07.01. 20:46
Én már akkor beállítottam egy hátteret, mikor még ilyen tabos szarság se volt csak simán egy oldalsáv baloldalt. Azóta nem nagyon láttam fehérséget, pedig ez volt vagy 7 éve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. danimisi Kajaf...
2015.07.01. 23:08
Falra borsó,falra.Hiába ment itt a rinyálás anno annak idején.Valami embertelen idióta dizájn elveknek kell meg felelni.Nem csak a weboldalak,de a szoftver felületek is követik ezt az irányt.Sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Razak
2015.07.01. 23:55
Eltűntek a jó kis smiley-k
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2015.07.02. 09:55
Én meg nem tudtam hogy mi hiányzik az életemből.
Az e-mail kliens programok meg dísznek vannak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KatonaKM
2015.07.02. 17:33
Kinemszarjale, de azért köszi, hogy szóltál.
Viszont ezt az energiát a Maps-ra is fordíthatták volna...mert arra ráférne. Csak annyi, hogy annyira legyen használható, mint a régebbi verzió.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!