iPon Hírek

Motorola Droid Turbo – az Egyesült Államokon kívül is

Dátum | 2014. 11. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Motorola nemrég lerántotta a leplet a legújabb csúcsmodelljéről, ami azonnal sokak elismerését vívta ki. A Droid Turbo kapcsán az érdeklődők maximum azt kifogásolhatták, hogy a készülék kizárólag az Egyesült Államokban kerül majd a boltok polcaira. Nos, mostanra megváltozott a helyzet. A gyártó bejelentette, hogy ugyan más néven, de változatlan formában, szélesebb körben is elérhető lesz a lenyűgöző képességekkel rendelkező okostelefon. A Droid termékcsalád tagjaként debütáló eszköz a Moto szériában folytatja a karrierjét, és már hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a Maxx jelzővel lesz illetve. Ez üdvözlendő lépés a Motorola részéről, a vállalat ugyanis hírhedt arról, sok kiváló mobilját kizárólag az Egyesült Államokban bocsátja forgalomba. Az nem derült ki, hogy ebben az esetben minek köszönhető a fordulat – talán a máris Lenovós felvásárlás első pozitív hatásáról beszülhetünk. Remélhetőleg nem egyedi esetről lesz szó, és a jövőben egyre többször döntenek majd úgy a Motorolánál, hogy a Droid mobiloknak szélesebb körben is meg kell adni az érvényesülés lehetőségét.
A Moto Maxx mindössze egyetlen változáson esett át, módosították a készülék hálózati egysége által támogatott frekvenciasávokat. Minden más vonása maradt úgy, ahogy a Droid Turbo esetében megismerhette a nagyközönség. Az egyik, ha nem a legjobb csúcsmodell szinte minden tekintetben kiemelkedően szerepel. Az készülék felülete kompakt, nem helypazarló, pedig különálló kezelőszervei vannak az 5,2 hüvelykes kijelző alatt. A gép megjelenítője lenyűgözően részletes képet biztosít a 2560 x 1440 képpont révén, a Super AMOLED technológia miatt pedig minden más tekintetben is jól szerepel. A Quad HD felbontás mozgásba lendítéséről egy 2,7 GHz-es Qualcomm Snapdragon 805 lapka gondoskodik. A készülék főkamerája sem hétköznapi, mivel 21 megapixeles állóképek, illetve 4K-s videófelvételek rögzíthetőek vele, és villámgyorsan fókuszál a kívánt témára. Egy kicsit talán vaskos az eszköz, de a kialakítása miatt ezt nem annyira érezteti a használat során, mivel belesimul a felhasználó tenyerébe. És bizony nem véletlenül vastagabb a versenytársaknál, a hátlapja mögött ugyanis egy gigantikus, 3900 mAh-s akkumulátor lapul, ami hosszú üzemidőt biztosít neki. Maga a hátoldala is érdekes, ez ugyanis egy speciális ötvözetből van, ami „ballisztikus nejlonból” és DuPont kevlárból áll. Ennek eredményeként kívülről rendkívül strapabíró, míg a belseje ötször merevebb az acélnál, így fokozottan véd.
A Motorola Moto Maxx először Brazíliába látogat el, ott november 8-ától lesz kapható. Később, de még szintén novemberben debütál Mexikóban, és ebben a hónapban Latin-Amerika más részein is a boltok polcaira fog kerülni. Arról egyelőre nem esett szó, hogy Európába mikor juthat el az okostelefon hivatalosan, de remélhetőleg erre sem kell már sokat várni. A legfrissebb értesüléseink szerint Mexikóban 660 dollárért lehet majd megvásárolni, ami ugyan egy kicsit magasabb az amerikai árnál, de még így is kedvezőnek számít a specifikációja fényében. Brazíliából viszont ennél sokkal kedvezőtlenebb hírek érkeztek, ott állítólag nem kevesebb mint 875 dollárnak megfelelő összeget kérnek majd érte.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Butchy
2014.11.07. 15:09
Ez egy nagyon jó kis telefon!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Tibike1993
2014.11.07. 19:10
Ezt már szeretem!! Bár picit húzós ára van. Mondjuk van minőség, tudás, support. Nem is lesz csoda majd a 200-220 ezer körüli ár. Persze mint minden telefon, ez se hibátlan (sajnos). Kicsi a maximális fényerő, nagyon kicsi. A panoráma képek a gyengéi, vmint videózásnál elég rossz a hangminősége. Persze jöhet e mellé rengeteg pozitív dolog is, csak jobb lett volna, ha születik egy közel hibátlan telefon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mikej95
2014.11.07. 21:14
5,2", QHD, AMOLED kijelző, 3 dolog amiért ha tehetném se vennék csúcstelefont. Nem tudom miért nincsenek max 4,5"-os, HD vagy FHD IPS kijelzős mini verziók, biztos lenne rá igény. Még gyorsabbak is lennének a nagyobbaknál ugyanolyan béléssel, mert kisebb képernyőt kell kezelniük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Pandamoniu...
2014.11.08. 11:08
Nem rossz, de a $660 -os ár és QHD kijelző nagy kontra. Számomra marad a Oneplus One a trónon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Csupman
2014.11.09. 09:11
Mikor lesz már egy okostelefon dokkolható, ne kelljen notebookot vagy pc-t használi a böngészéshez vagy egyszerű filmnézéshez? Akkor még lenne értelme az ilyen vasnak, a kijelzőnekem is egy nagy negativum méretben és felbontásban is egyaránt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. matelikar mikej...
2014.11.09. 21:04
Sony Xperia Z3 Compact. 4,6", HD IPS kijelző, Snapdragon 801 proci, 2 GB ram, 21 megapixeles kamera és elvileg elég brutál akku van benne, amivel elmegy akár 2 napot is közepes használattal.

Más kérdés, hogy a Sony szoftver supportja hagy némi kívánnivalót maga után, de tökéletes telefon nem létezik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. peti198706... Csupm...
2014.11.10. 03:30
Smart tv csupa sok dugasszal.. telefonon mini-hdmi/wifi.n-ac tv-n hdmi dugasz aljzat. s inkább lessed a sávszéleket melyikeken menne el aza fhd adatfolyam jobban h tv-n is nézhess telóról. Vagy esetleg ChromeCast "híres" wifi/hdmi megoldása, amiről véletlenül te nem tudsz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csupman peti1...
2014.11.10. 14:13
Én olyan valamire gondoltam mint egy üzleti notesznek a dokkolja. Alapból bele van dugva a dokkolóba minden, a monitor a hifi, meg mondjuk egy kékfogas egér és bill ami közvetlen a telefonnal kommunikál. Miután a dokkolóban lenen a telefon akkor mondjuk átvált egy ubuntura, mert gyakorlatilag ugyan az a kernel ubinak és androidnak is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!