iPon Hírek

Motorola vs Apple: egész pályás letámadás

Dátum | 2010. 10. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Nem kevesebb, mint 18 szabadalma megsértésével vádolja a Motorola az Apple-t, melyek már elegendőek ahhoz, hogy az Apple minden fontosabb termékét lefedjék az iPhone-tól az iPad-en és a iPod Touch-on át a Mac-ekig, de még a MobileMe és az App Store sem maradtak ki a szórásból.

Az érintett szabadalmak főként wireless technológiákat (így például WCDMA-t, GPRS-t, WiFi-t és antenna-terveket) fednek le, de akadnak köztük szoftveres megoldásokat (így például wireless e-mailt, közelségérzékelést, alkalmazáskezelést, helyszín-alapú szolgáltatásokat és szinkronizálást) taglalók is.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Motorola papíron a szabadalomsértő termékek betiltását követeli, ám a gyakorlatban kétségkívül megelégszik majd egy soknullás kompenzációval is, már amennyiben az Apple sikeresen meg nem védi magát a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) előtt.

Kirk Dailey, a Motorola Mobility elnökhelyettese mindemellett megemlítette hivatalos közleményében azt is, hogy az Apple-lel gyakorlatilag annak a mobilpiacra való első, meglehetősen késői belépése óta tárgyalnak, hogy valahogyan privátban rendezzék velük az ügyet, de miután mindezidáig a legcsekélyebb hajlandóságot sem látták tőlük erre, ezért végül feladták a meddő próbálkozást, és inkább perre vitték az ügyet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pete_r
2010.10.11. 13:46
Az alapján amit tudok az amerikai szabadalmi jogról, szinte bármibe a motorola szinte bármibe bele tud kötni és évekig pereskedni, aztán megegyeznek peren kívül. Az egész nem is szolgál másra, csak zavarkeltésre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hakosh2
2010.10.11. 14:04
Nem pénzt akarnak, csak ezzel akarják elmondani mindenkinek, hogy "ne cseszegessetek minket szabadalomsértéssel, hiszen ti is rengeteg szabadalmunkat megsértitek".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!