iPon Hírek

Move és Kinect eladási adatok

Dátum | 2010. 12. 02.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az összesítések után úgy tűnik a Move és a Kinect aktuálisan eladott darabszámai fej-fej mellett haladnak. A Sony ugyan 4.1 milliós eladásokról beszélt, szemben a Microsoft 2.5 milliós értékeivel, de kis utánjárással kiderült, hogy a Sony számai a nagykereskedőknek kiszállított mennyiségről szólnak, szemben a Microsoft végfelhasználóknak eladott darabszámaival.

Michael Pachter egymilliós októberi Move eladásokról tud, és még 1.5 millióról novemberben. Az elemző szerint év végére mindkét perifériából elképzelhető a 4 milliós eladás, és véleménye szerint, mivel a Microsoft mozgásérzékelője az egyedibb megoldás, ezért várhatóan a Kinect meg fogja előzni eladások tekintetében a Sony Move-ját (ne feledjük el azt sem, hogy az MS óriási reklámhadjáratot csinált a Kinect népszerűsítésére). Pachter véleménye szerint a jelenlegi mozgásérzékelő technológiák, nagymértékben hatással lesznek a jövőbeni technológiai fejlesztésekre, az új konzol és tábla pc generációknál.

Egy másik gazdasági elemző, Colin Sebastian óvatosabban fogalmaz, szerinte a jelenleg értékesített mennyiségek bizakodásra adnak okot, de még nem dőlt el, hogy a technológia tényleg meg tudja-e vetni a lábát tartósan a piacon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. iteq47
2010.12.03. 12:09
nekem nincs konzolom, de volt ps1,2. ettől eltekintve jobbnak találom az ms cuccát, mégha nem is próbáltam egyiket sem.

szerintem csak annak köszönhető a szoros állás, h a kinect több mint duplaannyiba kerül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. csigabigaf
2010.12.03. 12:51
2,5 millió +1(Iteq47) ember áldja az eget hogy ma már nincs a világon természetes szelekció, csak ez a tény tartja őket életben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. iponnorbi
2010.12.03. 13:35
" jobbnak találom az ms cuccát, mégha nem is próbáltam egyiket sem"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 5hR3kY
2010.12.03. 16:47
A Kinect egy komolyabb játék irányítására alkalmatlan. Hogyan oldanák meg vele például egy FPS vezérlését? A Move-on vannak nyomógombok és analóg karok is, emiatt könnyedén megoldható a vezérlés, mivel a Killzone 3 már támogatni is fogja. Egy komolyabb játék vezérléséhez nem árt még a gyors válaszidő is, ami a Move-nál 22ms ami ugyanannyi mint a DualShock3 kontrollernél úgyhogy az igen gyorsnak számít, ellenben a Kinect-el ahol 1 secundumos késésekről is beszámoltak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. shaddam
2010.12.03. 17:15
" jobbnak találom az ms cuccát, mégha nem is próbáltam egyiket sem"
Az az 500millió marketingpénz úgy tűnik tényleg használt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. future97
2010.12.03. 22:56
A Microsoft hatalmas: 40e-ért elad egy óriási kampánnyal előkészített komolytalan valamit. Ezzel együtt beköltöztet a lakásodba egy általad ismeretlen eszközt, amiről annyit azért lehet tudni, hogy kamera!!! (nem is egy) van benne. Emellett még szépen a LIVE! felé terelget, hogy mindig legyen élő internetkapcsolatod. És senki nem mondja, hogy ne má'???

Ennyi erővel egy komplett TV stábot beköltöztethetnél a lakásodba!!! Ez az igazi "Való Világ" barátaim.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. second2
2010.12.05. 12:28
Elismerem, a Kinect tényleg egy nagy újítás, még nem teljesen volt ilyen, de attól még SZAR.
Az kit érdekel, hogy technológiailag milyen, ha olyan játékokkal tudsz csak játszani, hogy simogatod az állatot meg ugra-bugrálsz a tv előtt.

Meg most olyan nehéz egy joystick/move-ot kézben tartani?
Inkább fogok egy >0,5 kilós joyt a kezemben, és játszok komoly hardcore játékokkal, minthogy joy nélkül játsszak szarral.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!