iPon Hírek

Mozgalom a PC-s játékok népszerűsítésére

Dátum | 2008. 02. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A számítógép alkatrészeket készítő nagyvállalatok között általában hatalmas rivalizálás figyelhető meg, de ebben nincs is semmi különös, ez így van rendjén. Most úgy tűnik, hogy a rivális vállalatok egy új cél érdekében egyesítik erőiket és közös erőfeszítésekkel próbálják meg népszerűsíteni a PC-s játékokat a konzolokkal szemben.


Az eddig meg nem nevezett forrásból származó információk szerint a nagyvállalatok egy új mozgalmat hoznak létre, amely PC Gaming Alliance néven próbálják majd népszerűsíteni a számítógépen való játszást. A szövetség tagjai között megtalálható lesz a Microsoft, az Intel, az Nvidia és az AMD egyaránt, ezek a vállalatok együttesen próbálják elérni, hogy a számítógép versenyképes maradjon a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő játékkonzolokkal szemben. A szövetség a számítógépes játékokat készítő vállalatokat is be kívánja vonni a promócióba: a négy cég megpróbálja elérni a nevesebb készítőknél, hogy azok még lebilincselőbb játékélménnyel rendelkező alkotásokat dobjanak piacra, hogy ennek segítségével még vonzóbbá tegyék a PC platformot a játékosok körében.

"Úgy gondoljuk, hogy mindent egybevetve a PC-s játékok piaca rendkívül erős." nyilatkozta Mike Morhaime, aki nem más, mint a Blizzard Entertainment elnöke. Napjainkban a Blizzard készíti a legjobban fogyó PC-s játékot, amely World of Warcraft címmel vált világszerte híressé és rendkívül népszerűvé.

Az Intel, a Microsoft, az Nvidia és az AMD által alapított szövetség elsőként San Francisco-ban mutatkozik majd be a Game Developers Conference nevezetű rendezvény keretein belül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!