iPon Hírek

Mozgásérzékelős Eee PC vezérlő az ASUS-tól

Dátum | 2008. 06. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Nintendo Wii mozgásérzékelős vezérlője, amely Wiimote névre hallgat, rendkívül népszerű eszköz a játékosok körében. A legfrissebb hírek szerint úgy tűnik, hogy erre az ASUS-nál is rájöttek, éppen ezért elkészítették Eeemote, azaz Eee Stick nevezetű megoldásukat, amely hasonló elven működik majd, mint a Wiimote, Az Eee Stick-et a gyártó az Eee PC irányítására fogja használni, az eszközt az FCC dokumentumaiból ismerhetjük meg először.


Az ASUS megoldása nagyban hasonlít a Wiimote-ra, azaz két részből épül fel: az egyik egy gombokkal felszerelt vezérlő (a fenti képeken is látható), míg a másodlagos vezérlő egy analóg karral ellátott egység. Az ASUS újdonságát az idei Computex alkalmával már megtekinthettük működés közben is, a róla készült, kissé gyenge minőségű videó:


A videó alapján az ASUS megoldása többé-kevésbé hasonlít a Wii esetében már megismert Wiimote-ra, amely az új technológiának köszönhetően hatalmas népszerűségre tett szert eddig. Az Eee Stick pontos megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal a gyártó, az viszont már tudható, hogy az új vezérlőért 70 dollár körüli árat kér majd az ASUS.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások