iPon Hírek

Mozgatással vezérelhető MP3 lejátszó

Dátum | 2009. 01. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Különleges MP3 lejátszókat már eddig is láthattunk, ám a legújabb szerkezet, amelynek a prototípusa nemrégiben készült el, egy igazán rendhagyó modellnek számít. Az új készülék egy japán mérnök munkáját dícséri, a szerkezet gyakorlatilag csak és kizárólag mozgásokkal vezérelhető a benne elhelyezett gyorsulásmérő érzékelőnek köszönhetően.

A vezérlés meglehetősen jópofa: amennyiben egy tracket ki akarunk hagyni a lejátszásból és a következő számra szeretnénk ugrani, csak finoman rá kell ütni a lejátszó sarkára, ha pedig a hangerőt szeretnénk módosítani, akkor a készüléket jobbra vagy balra kell dönteni kell attól függően, hogy a hangerőt növelni vagy csökkenteni szeretnénk. Maga a lejátszó egyetlen vezérlőgombot sem tartalmaz, minden funkciót mozgásokkal érhetünk el. Minden egyes lejátszással kapcsolatos parancshoz hozzárendeltek egy mozgást, így a különböző funkciókat a termék rázásával és döntésével lehet előcsalogatni. A mozgást a beépített gyorsulásmérő érzékeli, majd a szerkezet szoftvere a hozzárendelt parancsot aktiválja. Hogy a technológia mennyire pontos, az egyelőre nem világos, de hogy könnyebb legyen elképzelni az eszközt, az alábbiakban megtekinthetünk róla egy kis videót is.

                               


A gyorsulásmérő egyébként rengetegféle eszközben van jelen manapság, többek között majdnem minden felsőkategóriás telefonban is. Nem lenne rossz, ha az érzékelőkben rejlő lehetőségeket elkezdenék kihasználni a gyártók kisebb feladatokra, mint például a zene lejátszásának megkezdésére, vagy leállítására. Hasznos lenne, ha a tokban lévő telefonon nem a gombokat, hanem csak a házat kéne megérinteni/megrázni annak érdekében, hogy a készülék tracket váltson, vagy elindítsa, illetve megállítsa a lejátszást. Talán már ez az idő sincs messze, viszont ezzel az eljárással új problémák jelenhetnek meg: a készülékek sokszor könnyedén hibásan értelmezhetik a parancsokat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Svindler
2009.01.30. 12:09
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. GangstaDog...
2009.01.30. 13:36
Érdekes...de nemhinném hogy a piacon sikere lenne.
Ha földhözverem mi lesz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. fricsi
2009.01.30. 13:58
Berakom zsebbe és elindulok mondjuk futni, esélyes, hogy minden lépésnél le fel állítgatja a hangerőt, vagy egy-egy erősebb "behatástól" track-et vált, mindezt ugye anélkül, hogy én akartam volna. Szvsz halott ügy az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nikekolok
2009.01.30. 15:31
gondolom remélik, hogy a hülyének ez nem jut eszébe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zedexes
2009.01.30. 16:33
épp ez a lényeg benne, hogy ez nem futáshoz való

hanem asztali, az ilyen termékek mindig csak egy vékony réteget céloznak meg, ezek szerint nem titeket...

de attól még nem , az innovációra nem lehet azt mondani h hülyeség, max nem a ti irányotok felé történik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. fricsi
2009.01.30. 17:47
Zedexes, szerinted milyen célközönsége van egy ASZTALI mp3 lejátszónak? Az mp3 lejátszó azért van, hogy magaddal vihesd a "zenét". Nehogy má még egy mütyür kelljen az asztalra, ha én zenét akarok hallgatni! Akkor mire van a számítógép? Felvágni jó lehet a haverok előtt, hogy te ott rázogatod a dobozkát és úgy változik a zene. Azzal az eggyel tudnál érvelni, hogy ugye nagyságrenddel kevesebb áramot fogyaszt, mint egy komplett számítógép. De aki zenét hallgat, annál általában úgyis be van kapcsolva a számítógép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. maci
2009.01.31. 11:28
Van aki nem szeret gépröl zenét hallgatni. Szerintem ötletes kis lejátszó ez, de remélem a távirányitót nem sporolják le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Dj Macis 2...
2009.01.31. 17:34
Hát nekem nem nagyon akar bejönni ez az MP3 lejátszó...
Ha már "giroszkóp" akkor Nokia N95...
Az N95-ben is megtalálható ez a mozgatás érzékelős ketyere, ami mellesleg az MP3 lejátszókára is hatással van...
Hátránya az itt bemutatott MP3 lejátszóhoz képest, hogy drágább...
Előnye, hogy több funcióra kiterjed ez az eszköz, valamint rendelkezik billentyű zárral is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2009.02.02. 12:53
Nem hordozható. Itt lőttek a mutatványnak sztem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!