iPon Hírek

Mozilla webböngésző már Windows Mobile-hoz is

Dátum | 2009. 01. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Mozilla fejlesztőgárdája kemény munkával érdemelte ki, hogy a vállalat böngészője, a Firefox, mára már egész jelentős piaci részesedésre tett szert a webböngészők piacán. A sokak által kedvelt alkalmazás Windows, Mac és Linux rendszerekhez egyaránt elérhető, ám mobil platformon, pontosabban Windows Mobile rendszereken egyelőre nincs jelen. Most úgy tűnik, hogy a helyzet rövidesen, egészen pontosan néhány napon belül megváltozhat.

Az Electricpig szemfüles csapata rántotta le a leplet az információkról, amelyek szerint a Fennec névre keresztelt webböngésző február folyamán érkezik meg a Windows Mobile rendszerekre. A bizonyíték a Mozilla Wiki január 26-ai frissítéséből derült ki, ott ugyanis azt állítják, hogy február első hetében egy fontos mérföldkőhöz érkezik a Mozilla csapata: egy szoftverkiadást tesznek elérhetővé a HTC Touch Pro-hoz.

A Fennec alfa verziója októberben már debütált, akkoriban a Nokia N810-es okostelefon tulajdonosai próbálhatták ki, a készüléken egyébként Linux operációsrendszer fut. A mérföldkő jelen esetben az alkalmazás béta verzióját takarhatja, a béta verziós szoftverek pedig általában nem mentesek a hibáktól sem, így az újdonság egyelőre még nem lehet közvetlen riválisa az Internet Explorer Mobile-nak vagy az Opera Mobile-nak. A várakozások szerint a szoftver Windows Mobile kiadása a Nokia N810 esetében már megismert változathoz hasonló lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2009.01.29. 03:33
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. havocyee
2009.01.29. 12:26
Úgy tudtam, hogy a Mozilla már kiadott egy böngészőt windows mobile-ra MiniMo néven.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!