iPon Hírek

MPAA erőfeszítés a legális filmletöltésért

Dátum | 2008. 07. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az MPAA (Amerikai Mozgókép Szövetség) egy újabb stratégiát dolgozott ki, amelynek segítségével megpróbálja az illegális filmletöltőket potenciális vásárlókká alakítani. Az elgondolás alapja egy mozifilm-kereső oldal, amely a találati listában a letölteni kívánt filmhez különböző oldalak hivatkozásait kínálja, ahol a "vásárlók" megvehetik vagy kikölcsönözhetik az adott filmet.


Az MPAA által tervezett keresőoldal találatai között számos webáruház és on-line kölcsönző képviselteti majd magát a jelenlegi tervek szerint. A hamarosan elinduló weboldal nevét egyelőre titokban tartják az ötletgazdák. A Variety információi szerint az MPAA terve mögött már a legtöbb nagynevű filmkiadó vállalat felsorakozott, a készítők szerint a kereső a nagy filmforgalmazó weboldalak közül a Netflix, az iTunes és a PlayStation Store kínálatában található filmeket már képes megjeleníteni a találati listában.

A kezdeményezés érdekes módon nem a profitról szól: az ötletgazdáknak maximum a keresőoldalon elhelyezett reklámfelületekből származik bevételük, legalábbis a nyilvános információk erről szólnak. Ezzel a szolgáltatással azonban kétségkívül jelentősebb extra bevételekhez juthatnak majd a különböző vállalatok, amelyek kínálata a linkek közé kerül. A Variety által megkérdezett, a filmiparban dolgozó forrás szerint az emberek sok esetben nem tudják megkülönböztetni a legális és az illegális filmletöltő szolgáltatásokat. Hogy a kezdeményezés mekkora sikert fog aratni, az egyelőre rejtély, de az szinte biztos, hogy a filmeket jelenleg is illegálisan letöltő felhasználók körében ez a megmozdulás sem lesz sikeres.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Multitask
2008.07.29. 23:20
MaxxTG, Casillas! Szerintem meg csak az embereknek kéne többet keresniük. Gondolom nem csak Mo-n kerül ennyibe egy játék. Amerikában a kissrác anyucitól kér zsebpénzt aznapra vagy max. a hétre és vesz egy játékot. Az lenne a jó, ha többet keresnének az emberek. Ez a véleményem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bszoke88
2008.07.30. 06:29
engem az zavar, hogy van 20 net-szolgáltató, nálunk meg elérhető 2, az is nagyon drágán...
nekem 512-es netem van havi 3k-ért
máshol 10M-ás van 7,5k-ért...
(az ugye 20x gyorsabb...)

egyébként
"Hogy a kezdeményezés mekkora sikert fog aratni, az egyelőre rejtély, de az szinte biztos, hogy a filmeket jelenleg is illegálisan letöltő felhasználók körében ez a megmozdulás sem lesz sikeres."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.07.30. 16:05
A t-online ? Akkor te még nem találkoztál UPC/Monortel párosítással. B) Bár lehet, hogy csak nekem nagyok az elvárásaim (nem ingadozó sebességű, folyamatos nethozzáférés) :mellow:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!