iPon Hírek

MPEG4-es tévé a Sharptól

Dátum | 2009. 06. 30.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Sharp a magyar piacon is elérhetővé tette az AQUOS LC-DH57E lcd-tévé 32 colos képátmérőjű alapmodelljét, amellyel kiváló minőségben élvezhetők a digitális hd-adások is. A televíziót ellátták a Sharp automatikus hangerő-szabályozó funkciójával, valamint az energiatakarékos OPC technológiával, így a készülék a környező fényviszonyoknak megfelelően szabályozza a háttérvilágítás erősségét. A tévé távirányítóján megtalálható az Eco Control gomb, amellyel két lépcsőben csökkenthető az energiafogyasztás, a képminőség azonban a kisebb energiaigény mellett sem változik lényegesen. Az ECO nyomógombbal közvetlenül vezérelhető funkciót ezután nem kell a menüben keresgélni. A másik energiatakarékos funkció az OPC, amely lehetővé teszi, hogy a készülék a beépített fénymérő segítségével a helységben uralkodó fényviszonyoknak megfelelően szabályozza a háttérvilágítás erősségét. A HD-Ready készülék képernyőjének felbontása 1366x768 képpont. A kódolt digitális adásokra előfizető vásárlóknak nincs szükségük külön set-top-boxra, hiszen a készülékben helyet kapott egy common interface kártyanyílás is, de azoknak sincs szükségük kiegészítőre, akik a magyarországi földi sugárzású digitális adást kívánják majd nézni, ugyanis a készülék MPEG4 formátumú DVB-T tunerrel is rendelkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. szabtam
2009.06.30. 01:29
VISSZA A HIRHEZ

szépen hangzik. és az említett "kártyanyílás" használható pl. a kódolt magyar mpeg4 dvbt-re is? (atv, hírtv...) - vagy az csak a kódolt digitális kábelre? (dvb-c)
mert ezeket ám nagyon össze szokták keverni. és akkor máris jöhet a settop-box, nemúgy, mint ahogy írva vagyon a hírben....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!