iPon Hírek

MS: 30 százalékkal csökkentjük a CO2-kibocsátást

Dátum | 2009. 03. 18.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

2012-re 30 százalékkal szeretné csökkenteni a károsanyag-kibocsátását a Microsoft, közölte egy alkalmazottaknak küldött kör-emailben Steve Ballmer, a vállalat vezérigazgatója.

Ugyanazon a napon, amikor a bejelentés megtörtént, Rob Bernard egy bejegyzést helyezett el a Microsoft blogján. Ez alapján úgy tűnik a Microsoft komolyan veszi az ügyet, amivel követendő példát állít az IT-iparnak. A tervekben szerepel a telephelyek energiafelhasználásának hatékonyabbá tétele, az utazások számának csökkentése és a megújuló energiaforrások nagyobb mértékű alkalmazása.

"IT-technológiai vállalatként úgy véljük, hogy az öko-lábnyomunk csökkentésének célját a szoftvereink és technológiánk befolyásolásával érjük el. Folytatjuk a Unified Communications eszközöknek a kiterjesztését, és új módokat keresünk az adatközpontjaink erőforrás-felhasználásának csökkentésére."

"A Microsoft-nak és úgy általában az IT-iparnak hatalmas lehetőségei vannak hogy segítsék az embereket és szervezeteket világszerte a kisebb károsanyag-kibocsátás elérése érdekében hatékonyabb IT-termékek és az öko-technológiák (energiahatékonysági szempontból okos elektromos-hálózatok, épületek) bevezetése által." - folytatta Bernard.

Természetesen a blogbejegyzésben szó esett a Microsoft eddigi eredményéről is: a távkonferenciás eszközök használatáva 90 millió dollárt spórolt a vállalat repülőjegyeken. Arról nincs szó, hogy az elmaradt utazgatások mennyivel csökkentették az alkalmazottak morálját.

Az IT-szegmens energiahatékonyabbá tételében hatalmas potenciál rendelkezik, a Global e-Sustainability Initiativa (GeSI) jelentése szerint ha hatékonyabban működne a szektor, akkor akár 15 százalékkal tudná csökkenteni a károsanyag-kibocsátást, és 800 milliárd dollárt spórolna az energiaköltségeken 2020-ig.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2009.03.18. 10:18
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. baal18
2009.03.18. 10:39
Helyes. 2008 már kezdett a zöld IT-ről szólni és örömmel látom ,hogy folytatódik a tendencia. (Erre rásegít a csíkszélesség csökkentése is, egyszóval a fejlődés.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. neukumfe
2009.03.18. 15:15
Már ideje volt, talán példát tudnak mutatni a többi IT cégnek is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!