iPon Hírek

MS: Még 3 évig támogatják a 360-at

Dátum | 2013. 09. 05.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Mindenki lélegzetvisszafojtva várja az újgenerációs konzolok megjelenését, de közben ott lebeg a kérdés, hogy mi lesz a jelennel, vagyis az Xbox 360-nal és a PS3-mal. A Sony szinte minden előadásán és konferenciáján nyomja, hogy nem felejtik el PlayStation 3-at, még évekig hoznak ki rá nagy, AAA kategóriás címeket is. A Microsoft, akiknek még nem felejtettük el, hogyan fejezték le pillanatok alatt az első Xbox-ot, most szintén felállt, hogy nyilatkozzon e kérdést érintően. A City Global Technology konferencián az Xbox marketing fejese, Yusuf Mehdi azt nyilatkozta, hogy a 2005 novemberében elindított konzol már 7-8 éve tart és még háromig fog. Életciklusa végén még több profitot hoz, az Xbox Live pedig stabil, állandó bevételi forrás. "Az Xbox Live előfizetői szolgáltatás folyamatosan növekszik. Mostanra már 48 millió tagunk van és több játékot adunk el, mint valaha." Mehdi szerint még 100 új játék fog jönni az Xbox 360-ra, az új és a régi konzol tökéletesen megfér majd egymás mellett. A Microsoft tehát 2016-ban fogja kivezetni a játékgépet, amivel 11 éves életciklusát zárja majd le. A nagy kiadók, mint a Call of Duty gyártásért felelős Activision is arra számítanak, hogy a multiplatform címeik jelengeneráción fogynak majd legjobban. Nem is lehet ez másként, hiszen sok-sok év kell ahhoz, hogy az új generáció olyan lefedettségi szintet érjen el a piacon, mint a mostani. Ezen generáció indításának sajátossága, hogy a gyártók már nem veszteséggel árulják a gépeket, első naptól profitálnak belőlük, bár eleinte elég szűk lesz a haszonrés. Az igazi pénzt most is a szoftvereladások hozzák majd és az Xbox Live. A Sony ugyanígy arra számít, hogy a PS4 hamarabb megtérül majd, mint a PS3 tette.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Gyurkov
2013.09.05. 14:30
100 játék három évre? Eléggé halvány szám ez, kérdés hogy az árkád címek is beleszámítanak ebbe, mert akkor még rosszabbul hangzik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HUFEUR
2013.09.05. 16:57
Tényleg nem hangzik soknak, de mivel a pénz is még évekig a jelen generációba lesz, ezért lesz rá játék rendesen, nem kell attól félni, hogy nem lesz mivel játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lazahunter
2013.09.05. 17:04
A kérdés inkább az, hogy mennyire fogja ez visszafogni a fejlődést és mennyire növeli a fejlesztési költségeket ... mert nem ugyanaz lesz X360-ra és XOne-ra fejleszteni. Ha meg 'ugyanaz', az még káros is lehet az XOne számára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ssjkingbra...
2013.09.06. 07:36
na ilyen helyzetben nem éri meg box osnak lenni, minden geneáció váltáskor a MS enni fog az elődre. Ellentétben a Sony.. nézzük csak meg a ps1 és ps2 felhozatalt, genváltásokat követve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. razorlight
2013.09.06. 15:25
És akkor még legalább 3 évig fogjátok a hírekhez felhasználni a 2001-es Xbox-nak a logóját?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!