iPon Hírek

MS: Megerősítve - Win7 október 23-án

Dátum | 2009. 06. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Véget vetett minden spekulációnak az MS: bejelentették, hogy a Windows 7 valamennyi verziójának kiszállítását 22-én, egyszerre kezdik meg, megerősítve így az Acer ama korábbi kijelentéseit, miszerint már másnap előtelepíti a PC-ire az új operációs rendszert.

Érdekes módon azonban árakat továbbra sem említettek semmilyen formában - amivel pedig feltehetően szintén megerősítettek bizonyos korábbi feltevéseket, miszerint minden eddiginél drágább lesz az új rendszer, lévén akkor szokás szemérmesen hallgatni az árakról, ha tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy azok bizony igen magasak lesznek.

Bár az MS még egy hónappal ezelőttig is többször tagadta a korábbi kiadási célidőpontot, a sietségükkel így is tisztában lehetett mindenki - elvégre nem egyszerűen csak az a tét, hogy még az ünnepi szezon előtt kihozhassák az új rendszert, hanem hogy az Apple szintén közelgő Mac OS X Snow Leopardjának érkezésére is felkészülhessenek, valamint hogy a Win7 végre - minél előbb - túllendíthesse őket a fájdalmas Vista-fiaskón és az emiatti XP-re utaltságon.

Persze amint arról már korábban is adtunk hírt, az XP így sem fog teljesen megszűnni, hiszen a Win7 Pro és Ultimate változata rendelkezni fog egy XP-üzemmóddal is, ami virtualizált környezetben tudja futtatni azokat a régi alkalmazásokat is, amelyekkel a Win7 alapállásban már nem tudna mit kezdeni. Érdeklődve várjuk hát a további fejleményeket, de főként az árral kapcsolatosakat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. thspo
2009.06.03. 11:42
érdekes, egyébként. A múltkor arról számoltak be h egyszerűsítik a win 7 másolás védelmét, de az ára meg valószínűleg az egeket veri majd. Warez rekordot akarnak dönteni? Nem értem. Én nagyon szívesen megvenném az op rendszert de nem 50-60k-ért vagy esetleg még többért, eddig használt xp-m is eredeti volt, de egy havi fizetésért (na jó kis túlzással) nem hiszem h sok otthoni felhasználó meg fogja venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mtrx220
2009.06.03. 13:30
na kíváncsi leszek mi sül ki ebből.
bár fenntartom, hogy egy SP-t azért érdemes megvárni ezzel, meg is várom.
$100-t megér a homi verzió, többet nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. prohlep
2009.06.03. 14:16
2009. október 23. immár dupla ünnep lesz.

Ekkor lesz 20 éve, hogy hazánk hivatalos állami megnevezéséből kihagyták a NÉP-et, ezzel párhuzamosan kitört a kapitalizmus, és ennek során a NÉP még sok másból is kimaradt.

Ekkor lesz, hogy kitör az MS.Win7, a kapitalizmus egyik gyöngyszeme, a dolgozó NÉP ópiuma.

"... kell 15-25$-t fizetnie a gyártónak az MS-nek az XP-ért ..." --- lásd http://www.ipon.hu/hir/computex_androidos_...az_acertol/6973

Annyi bírósági per és különféle vizsgálat volt már, de csak épp a lényeg tekintetében megengednek mindent.

Jelenleg a legolcsóbb, leghiányosabb XP is 110$ fölött van, azaz mintegy ötödébe kerül az XP, ha nem csak megkapod a használat jogát, ha nem kell külön kiválasztanod, hanem plussz szolgáltatásként hozzácsomagolják a gépedhez és fel is telepítik helyetted.

Dömping ár szaga van annak, ha töbletszolgáltatással felruházott terméket ötöd áron adnak, és gyakorlatilag kötelezően meg kell venned.

Hány terméknél tapasztaljátok, hogy ott van a windows-os ár is és a windows nélküli is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. djspill
2009.06.03. 23:07
Amikor letöltöttem a bétát, és használtam, 2 nap után azt mondtam hogy, ha kijön a teljes, meg fogom venni, de nekem sincs rá 60-70 rugóm. Ha lenne tényleg megvenném. Viszont lehet én vagyok telhetetlen, de "nem elégszem meg" a home editionnel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!