iPon Hírek

MS: Nincs kukkolás a Kinecttel!

Dátum | 2013. 07. 23.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Miután a Microsoftot összefüggésbe hozták a PRISM érdekeltségeivel, a cég kijelentette, hogy minden erejével ellenáll bármilyen kormány oldali próbálkozásnak, ami az Xbox One felhasználók (Kinect által begyűjtött) adatainak megszerzésére irányul. A cég próbál több információt közölni arról, hogy milyen adatokat kértek tőlük a múltban hírszerző hivatalok, de ezen törekvésüket egyelőre gátolja az amerikai kormány. "Új törvények hiányában nem hisszük, hogy a kormánynak jogában állna, hogy arra kényszerítsen minket - vagy más cégeket, akik kamerával és mikrofonnal ellátott termékeket készítenek -, hogy elkezdjünk hang és video anyagokat gyűjteni" - nyilatkozta a Microsoft szóvivője a The Verge-nek. "Minden a kényszerítésünkre irányuló próbálkozást bíróság elé vinnénk." Az új Kinect szenzoron mindig ég majd egy aktivitás jelző led, így tudni fogjátok amikor az felvesz valamit. Ez egyébként már nem az első alkalom, hogy az MS próbálja elaltatni az aggodalmunkat a privát szféránk megsértését illetően. Azt is bizonygatták már, hogy a gép nem venne fel vagy hallgatna le beszélgetéseket, kizárólag az "Xbox On" kulcsszó figyelésére lenne beállítva kikapcsolt állapotban. Ennek fejtegetését az Xbox.com-on is olvashatjátok. Ellentétét a The Guardian-on, ahol azt ecsetelik, hogy az MS már korábban is segítette a hírszerzést privát e-mailek és Skype videó hívások követésével. A Technet közölte a Microsoft válaszát minderre. Az óriáscég biztosított mindenkit arról is, hogy nincs semmiféle kiskapu a rendszerben, amivel kukkolni lehetne. A Microsoft az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult a kéréssel, hogy engedjék meg, hogy ők és más cégek megosszák azt az információt, hogy milyen adatokat szolgáltatnak ki kormányszervek felé, illetve milyen kérések futnak be feléjük. A kormány ügyvédei egyelőre visszautasították ezeket a kéréseket, valószínűleg ezért folyamodtak az Igazságügyhöz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

34. MrFox
2013.07.23. 17:38
Persze, amikor tudjuk hogy a cég gátlástalanul hazudozik, és képes 180fokos fordulatokat venni az Xbone-val kapcsolatban az előzetes bejelentgetésekhez képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. I.Jozsef83
2013.07.23. 17:39
Peeersze

a cég kijelentette, hogy minden erejével ellenáll bármilyen kormány oldali próbálkozásnak, ami az Xbox One felhasználók (Kinect által begyűjtött) adatainak megszerzésére irányul


szóval van kukkolás , csak ellenállnak , hogy úgysem adjuk ki az adatokat ... ááá de szaga van , de melléduma
Persze megkell nyugtatni a leendő vásárlókat valami süket maszlaggal ...

Új törvények hiányában nem hisszük, hogy a kormánynak jogában állna ...

Na oda meg hude kishalak , milyen hitben élnek és hol ?? majd még jól el is hisszük .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Balucsek
2013.07.23. 17:51
"Új törvények hiányában nem hisszük, hogy a kormánynak jogában állna..." Sajnos ez csak egy tollvonás kérdése... Bár az biztos túl van hypolva cseppet a dolog, hogy az MS fog kémkedni és kiadja. Valószínűbb, hogy a kormány szervek maguk intéznék a dolgot az MS megkérdése nélkül...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. djgeg
2013.07.23. 18:01
EZÉRT A FOSÉRT AGGÓDTOK?
Facebook vagy Google ről hallottatok már? Azokért agódjanak inkább az emberek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Szefmester
2013.07.23. 18:23
M$-nek üzenem innen: Hiszi a piszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. myckie2
2013.07.23. 19:00
Szerintem nem kell aggódni addig, amíg az első hackerek eredményei kijönnek. Egyszerűen ha valaki aggódik emiatt az csak később veszi meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. palacsa
2013.07.23. 19:30
Számomra ellentmondásos hogy jogi harcra készülnek miközben állítólag technikai akadálya van ennek. Amennyiben ez így van, miért nem közlik a szervekkel hogy ezek a készülékek alkalmatlanok a kémkedésre?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. morgyi
2013.07.23. 19:44
Az új Kinect szenzoron mindig ég majd egy aktivitás jelző led, így tudni fogjátok amikor az felvesz valamit.

Gondolom anélkül működni sem fog hogy az a fránya led ne világítana.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Keksz03
2013.07.23. 20:01
egyébként a mai napig nem értem h attól h engem figyel a CIA filmezés, gamelés vagy épp asszony döngölés közben, az miért akkora probléma? nyilván ha nem adok rá okot, nem figyelnek, nyilván ha nincs mit rejtegetnem, nem kell félnem...
igazat adok az előttem szólónak, bár ő is erősen túlreagálja, de aki facebook-on mindent megoszt magáról az ne csodálkozzon, illetve google valóban gyűjti az adatot rendesen, bár hangsúlyoznám még egyszer, ezen is csak az izgul akinek van mitől félnie meg aki paranoiás...attól jobban tartanék ha könnyen rá lehetne csatlakozni bárki kamerájára és épp felveszik mikor a szomszéd kislányt töcskölöm, aztán meg megzsarolnak vele. Na azon már én is kiakadnék!
De gyanítom a kormányzati szervek nem zsarolásból termelik ki az éves rátájukat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. jozsefm
2013.07.23. 20:06
Sajnos azt tudomásul kell venniük, hogy a kis kíváncsi szervek, melyek a privilégiumokat adták, és biztosítják fennmaradásukat, ezt kérik cserébe. Mindent tudni akarnak azokról akik használják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. kiskoller Keksz...
2013.07.23. 20:24
Olvass Orwell:1984-et, vagy ha filmet akarsz nézni, V for Vendetta (V mint Vérbosszú) bár utóbbiban nincs akkora hangsúly magán a kémkedésen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. lajcsi1975
2013.07.23. 20:45
kell rá egy mechanikus zárszerkezet ami csakis kizárólag manuálisan kapcsolható , és így mindenki boldog, A zömét úgysem érdekli,aki meg paranoiás az meg kapcsolgat. Vagy nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. morgyi
2013.07.23. 20:51
Lajcsi1975 ötletével értek egyet, nem is tudom miért nem jutott az MS eszébe, akár érzékelhetné is és figyelmeztetne hogy kérlek húzd el a rekeszt, játék előtt.

Keksz03

Majd ha a youtube-on meg néhány videómegosztó portálon megpillantod magad amint dühödben szétvered a gamepadet és mindenki rajtad röhög, vagy hogy épp döngeted az asszonyt, vagy marokmarcsázol (vagy igen a szomszéd kiscsajt töcskölöd ) nem lennél ennyire pozitív. Nem kell ahhoz állambácsinak lenni, egy aranyos kis hacker is írhat ilyen remote programot (mivel az Xbox1-on butított win fut) és egyből levideózható vagy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Szefmester
2013.07.23. 20:52
oké.. és a mikrofon? Meg egy trükkös bekötésű mechanikus kapcsoló ami kikapcsoltan is működteti, csak nem köti az orrodra a leddel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. morgyi
2013.07.23. 20:54
Szefmester

A mechanikus kapcsoló túl nagy ahhoz, hogy vállakozó kedvű emberkék akik megjelenéskor darabokra kapják a cuccost ne tűnjön fel nekik. Ellenben szoftveresen simán megoldható (ha csak közvetlenül nem egyszerre vannak kötve a vezérlő megadott portjára) hogy a led nem, ellenben a kamera megkapja a vezérlést, vagy az is elég ha közvetlenül a tápra van kötve a led, ott nem igazán megkerülhető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. punchman
2013.07.23. 21:44
Önzáró retesz a lencse elé, ahogyan a fényképezőgépeknél is. Problem: Solved!

Egyébként tök igazságtalan a hiszti a Kinecttel szemben. Egy mezei Win8-as laptop kameráját sokkal könnyebb meghackelni, mégis veszik az emberek. Aki nem bízik meg benne, az takarja le, vagy áramtalanítsa.

Keksz03

"ha nincs mit rejtegetnem, nem kell félnem..."

Kicsit lejjebb pont saját magad cáfolod meg. Mindenkinek van rejtegetni és félnivalója. Addig vagy jó helyzetben, amíg senkit nem érdekelsz és semmilyen szálon nem kötődsz a politikához.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. lajcsi1975
2013.07.23. 21:53
Ha önzáró akkor az automata, ha automata akkor elektronikus vezérlésű, ha meg elektronikus vezérlésű akkor számos más aggályt vet fel. :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Balucsek
2013.07.23. 21:56
punchman: az MS direkt nem engedi, hogy kikapcsold/letakard stb a kinektet (elvileg megvan benne a lehetőség hogy figyelje van-e ember előtte és hány ember van előtte). Kötelezően mennie kell különben nem használhatod az XBox-t, míg egy notinál kikapcsolhatod vagy akár le is tilthatod. Szóval nem azzal van az emberek többségének baja, hogy van benne egy kamera hanem, hogy hiába nem használod kötelező jelleggel kell mennie, sőt elvetemült esetben készenléti (kikapcsolt) állapotban is képes lehet hangok figyelésére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. palacsa
2013.07.23. 22:05
A legviccesebb videók és hangfelvételek fele "illetéktelenül" kerül a világhálóra lásd a telefonközpontos beszélgetések. Valaki bennfentes feltöltötte egyszer és már Isten se tudja ki volt az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Szaki007
2013.07.23. 23:37
palacsa
Sőt, vannak olyan állások ahol ezeket a telefonbeszélgetéseket kell kategorizálni. Nem bennfentesek töltik fel ezeket (bár biztos erre is van/volt példa) hanem a cég akit felhívnak, vagy kezdeményezi a beszélgetést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Szaki007
2013.07.23. 23:44
punchman
Benyújtottak egy szabadalmat ami lehetővé teszi, hogy megfigyeljék mennyien ülnek a tv elött. Ha a létszám átlép egy szintet akkor külön licenszet kell venni.
http://www.vg247.com/2013/05/24/microsofts-kinect-patent-suggest-they-will-be-always-be-watching/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. R3LaX123
2013.07.24. 00:00
Lehet, hogy semmi "nagy dolgot" nem rejtegetek, de attól még senkinek semmi köze ahhoz, amit éppen csinálok. Lessék az anyjukat fürdés közben, de ne engem...
A másik meg a miki. Több, mint valószínű, hogy nem terroristák xbpxpnnak, közben pedig a kövi tervükről beszélnek. Nem rég láttam a TV-ben (kb hetente 1x kapcsolom be, de ezért megérte ). hogy vkit rejtett számon hívtak és benyögött vmi olyasmi (tök alap) poént, hogy "elintéztem, csak minden csupa vér". Erre meg a kommandósok kimentek. Na ha azt hallanák, hogy néha hogy szidom az ellent, vagy miket mondok, akkor a TEK naponta rúgná rám az ajtót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Zephyrus
2013.07.24. 00:27
palacsa: sajnos vannak olyan fogyatékos emberek (róka úr) akinek aztán magyarázhatod hogy se az otthoni net nem elég a háztartások 99%-ban folyamatos feltöltéshez, se nem lennének képesek 1millió xbox user otthonát 24/7 rögzíteni és menteni egy központi szerveren... aztán majd még te lennél a hülye mert a kóóóórmánynak biztosan olyan titkos tömörítési technikái vannak, hogy te azt soha nem tudod meg, sőt az összes szolgáltató +20mbit/s feltöltést minden egyes előfizetőnél fenntart streamelni a home pornót az xbox előtt de pszt mert ez titok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. R3LaX123
2013.07.24. 00:55
Zephyrus

Nem kötözködésből, de a szolgáltatók tényleg fenntartanak több Mbps-t feltöltési és letöltési vonalon is. Persze nem ilyen célra, de hát elméletben bármire használhatják

(kijavították a komment bugot, vagy csak jókedve van az oldalnak?)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Shinjiii
2013.07.24. 08:15
Jézusom, fostosak...
Eddig is voltak webkamerák, minden lóf*sz, erre most mindenki be van szarva, mert egy ember elkezdte...
Másrészről megmagyarázták már a többiek, mit csinálj, kinek van takargatnivalója.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szefmester
2013.07.24. 08:57
Shinji, csak eddig a webkamera nem volt FELTÉTLEN szükséges a gép alapszintű működtetéséhez. Ha nem használtad, kihúztad/letakartad és ment a gép.. ha kellett akkor elővetted. Itt MINDIG működnie kell, akkor is ha nem megy a gép, mert hát máskülönben az "X-dog ON" benyögéssel nem tudnád bekapcsolni. Ez olyan mint a tévéd. Ha áramtalanítva van akkor a távcsippantón hiába nyomkododo a bekapcs gombot... de ha kap áramot akkor a tévé elektronikája készenléti módban van. Az X sem fog menni ha nem kap áramot.. de ha játszani akarsz és hangvezérelni akkor már mennie kell.

morgyi: Nagyon félreértettél. A kapcsoló ott lenne a felhasználó arca előtt hogy lássa, csak éppen a működése abból állna hogy a működést jelző ledet kapcsolgatja ki be, miközben az eszköz folyamatosan venne. Ezt csak akkor lehetne kideríteni ha le is mérnék a fogyasztását figyeléskor, üresben, és használat közben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. zsolt200
2013.07.24. 10:28
Nagyon egyszerű a videó rögzítő részét megoldani ha letakarni nem lehet: Befordítom a fal felé
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. attila4go
2013.07.24. 10:42
Zsolt: Úgy viszont nem tudod használni, mert jelzi, hogy nem lát téged.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Lazahunter
2013.07.24. 10:46
Rá kell tenni az egész vackot egy billenő kapcsolós (vagy távirányítós ) elosztóra, és használaton kívül egyszerűen áramtalanítani
Én a kameráját egyébként is nekifordítanám a gépet tároló bútornak, hogy sose lásson semmit, nem vagyok hajlandó 'kényszer' hatása alatt mutogatni ... főleg, hogy Én ált este és sötétben játszom a számítógép monitora előtt, a konzolok az asztal alatti fakkban sorakoznak ... nem fogok a monitortól 80cm-rre mutogatni, hadonászni.
Ez az 'X on' is teljesen értelmetlen, mikor a vezeték nélküli kontrollerrel is be lehetett kapcsolni a masinát ... csak ezért ne fusson semmi sem a háttérben, remélem opcionális lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. palacsa
2013.07.24. 10:47
különben is a környezettudatos és takarékoskodó viselkedés megköveteli, hogy a használaton kívüli eszközöket áramtalanísa, azaz kihúzza a konnektorból. Az az 1 watt is fogyasztás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. punchman
2013.07.24. 13:37
Balucsek

"az MS direkt nem engedi, hogy kikapcsold/letakard stb a kinektet"

Ezt te találtad ki. Nem hivatalos infó.

"egy notinál kikapcsolhatod"

Ezért használnak RAT-okat.

"(kikapcsolt) állapotban is képes lehet hangok figyelésére"

Akár egy mobiltelefon (ahol ez előírás)?

Szaki007

"Benyújtottak egy szabadalmat"

Ez semmit nem jelent. Ráadásul nagyon lehet, hogy az EU területén nem kerülhetne ilyen készülék forgalomba. Azaz egyáltalán nem valószínű, hogy benne lesz az új konzolokban. De ha benne lesz, akkor mérget vehetsz rá, hogy az új generációs tévékben is ott lesz. A Panasonic már mutatott be olyan tévét idén ami felismer és programokat ajánl. Akkor most miért kell a "mocskos M$-re" mutogatni? Én egyáltalán nem látom benne a logikát. Főleg úgy, hogy fél éven belül senki nem vesz új konzolt, addigra meg tudni fogjuk.

Egyébként az megvan, hogy nem kell netre csatlakoztatni az Xone-t?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szaki007
2013.07.24. 16:43
punchman
Mi az, hogy semmit nem jelent? Nem gondolhatod, hogy csak poén kedvéért szabadalmaztatták. Abban viszont egyet értünk, hogy nem a közeljövőben fogják bekapcsolni a funkciót (ha bekapcsolják). Bár remélem tisztában vannak vele, hogy amennyiben bekapcsolják akkor búcsut inthetnek a konzol piacnak.
"Egyébként az megvan, hogy nem kell netre csatlakoztatni az Xone-t?" No ez a hír új nekem. E öröm, e bódottá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Balucsek
2013.07.24. 18:46
punchman: AZ MS mondja nem én, mert szerintük, így nő a játék élmény ha a kinekt folyton megy. Az áll indok, hogy így a játék készítők tutira biztosak lehetnek, hogy van kinekt és tudnak rá támaszkodni ezért nem lehet kikapcsolt kinektel működtetni az XBoxot, holott mivel mindhez árulják, így játék indításkor egy "Kinekct not ready. Please plug in to continue!" figyelmeztetés bőven elég lenne.
A webkamot igen távolról is be lehet kapcsolni, de ha le tiltod nem műxik a hack hogy a kihúzásról ne is beszéljünk, és eközben marad egy használható géped.
Mint írtam az első Hsz-emben nem hiszem, hogy ez lenne a legnagyobb veszély a világon csak nagyon fel hypolták, de ha ennyire sajtózik ellene és jogi lépéseket fontolgat stb akkor nem lenne egyszerűbb, hogy meg se hagyja a lehetőséget a lehallgatásokra/hacker támadásokra??? Mert ha a vas nem alkalmas rá nem fogják soha az életben megoldani, de ha csak megtiltják hogy ugyan ne már ez így tilos akkor csak nem fogja beismerni aki kihasználja a dolgot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. punchman
2013.07.24. 20:57
Az egyetlen dolog amit mondtak, hogy csatlakoztatni kell a Kinectet a konzolhoz. A többi meg ki fog derülni. Ezért szerintem kár elméleteket gyártani.

"nem lenne egyszerűbb, hogy meg se hagyja a lehetőséget a lehallgatásokra/hacker támadásokra???"

Nem megoldás. Ha azt akarják, hogy mindenki előtt ott legyen és használja, akkor sajnos be kell építeni. Egy egész szolgáltatás rendszert építettek köré. Ha kiveszik a csomagból, akkor ez is csak annyit tud, mint egy PS4. Mennyi Wii ment volna el mozgásérzékelő nélkül?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!