iPon Hírek

MS: Nincs szó Xbox Natalról

Dátum | 2009. 06. 16.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Microsoft pontot tett a 1UP-on nemrég megjelent pletykák végére, amelyek szerint jövő ősszel kijön egy új Xbox konzol. Aaron Greenberg termékmenedzser azt nyilatkozta, hogy "A lelkesedés oka talán abban rejlik, hogy számos szempontból következő generációs játékélményt nyújtunk majd a jelen konzolunkon. Ezzel együtt viszont megerősítem, hogy a Natal a mostani Xbox 360-on fog futni, így nem lesz szükséges új játékgépbe invesztálni majd senkinek".

Egy másik MS-es vezető annyival zárta rövidre a témát, hogy "Ne higgyetek el minden sületlenséget, ami a neten megjelenik, csak ennyit mondhatok". A pénteki hírek szerint az Xbox Natalban erősítettek volna egy leheletnyit a vason is (ami ettől még persze visszafelé kompatibilis lett volna). Ám ez teljesen értelmetlen lett volna, csak a Natal miatt: "Ez egyszerűen azért valószínűtlen, mert a technológia nem igényel nagyobb számítási kapacitást, mint amennyi jelenleg van az Xbox 360-ban. Mindössze egy 3D kamera USB-ről érkező jelein kell átfutnia." - írta egy Digital Foundrys kolléga.

"Minden ügyes trükk amit a Natal csinál, az a kamerába lesz beépítve, ami aztán egyszerűen csak átfut USB-n a Boxba. Mivel a cikk csak egy kis minimális erőnövelésről beszél így felvetül a kérdés, hogy 'Ennek meg mi a fene értelme van?!'."

Fellélegezhetnek tehát az Xbox tulajdonosok, ha egyszer majd kijön a Natal, "csak" a kamerát kell majd megvenniük...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Phantomstr...
2009.06.16. 20:17
VISSZA A HIRHEZ

Én eddig is biztosra vettem, hogy elyt nem lép meg az MS. Új konzolnál már néhány hónapja megkezdődött volna a reklám, minimális erősítésnek meg tényleg nem volna értelme. Viszont én még mindig nem hiszem hogy komoly játékokban nagy haszne lenne egy ilyen rendszernek. Gondolok itt egy szimulátorra, vagy szinte bármire. A kis casual játékokhoz jó lesz de egyébként nem nagyon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Konkii
2009.06.16. 21:54
Persze lehet hogy más lenne a véleményed, ha megdobnának egy Wii-vel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MaxxTG
2009.06.16. 22:31
MIt akarsz?? A GTA5-ben majd denszelsz az utcán ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Konkii
2009.06.16. 22:35
Ezt komolyan gondoltad?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Insignia
2009.06.16. 23:15
Azért lehet ugrálni meg minden de ugyan úgy megmarad az emebrnek a sima kontrollere is szal ha elfárad ugyan úgy leülhet és tolhatja a hagyományos módon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Phantomstr...
2009.06.17. 00:25
Ettől még például egy gears of war ban nem tudom elképzelni. Milyen hülyén nézne ki a játékos, ha a kezével pisztolyt formázva bújkál a kanapé mögött
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. d311c
2009.06.17. 11:07
A Wii-vel is lehet kanapén ülve játszani, mert a gyorsulás- és pozícióérzékelőnek lövése sincs arról, hogy ott bohóckodsz-e a tévé előtt. Ha tudná, akkor biztos minden játék háttérzenéje csupa röhögés lenne. :-)

Már teniszt és golfot is nyomtam fekve, úgyhogy biztos van akinek ez új, de tényleg lehet úgy is. Pont az volt a bajom, hogy rájöttem miből akarja a Wii összeszedni, hogy mit csinálok, és milyen mérhetetlenül gyengén érzékeli azt. Aki nem akar csalódni benne, az ne próbálja ki!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2009.06.17. 16:11
Nekem is csalódást volt, mikor egy ismerősömnél kipróbáltam a teniszt a Wii-vel. Odamegyek nagy mellénnyel, hogy "Ezt figyeld, 7 évet teniszeztem, most megmutatom hogy kell!"

Úgy próbáltam ütni mint azt a pályán tettem volna, csakhogy a játékban ha rendesen végigvezeted az ütéseket (fonák, tenyeres) bizony úgy kikapsz, mint a sicc. Célravezetőbb volt ha csuklóból suhintgattam...

Ha bárki is úgy érzi némi Wii-s bohóckodás után, hogy bármit is konyít a teniszhez, az téved. =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!