iPon Hírek

MS segítség a Win 7-kompatibilitás ellenőrzésére

Dátum | 2009. 06. 23.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft egy olyan programot tesz elérhetővé a nyilvánosságnak a Windows 7 megjelenése előtt, mellyel segíti a vásárlókat és cégeket hogy gyorsan felmérhessék mely számítógépeik alkalmasak az új operációs rendszer használatára.

Minden egyes operációs rendszer kiadásakor egy jelentős számú felhasználó marad ki az újításból az elégtelen hardverösszetevőik miatt. Tapasztalatlan, vagy nagyobb hálózatot kezelő felhasználóknak ez az eljárás, hogy megvizsgálják alkalmas(ak)-e a gépe(k) az új rendszer futtatására nagyon sok munkát igényelhet. A Microsoft új operációs rendszere, az októberben piacra kerülő Windows 7 esetében minden ilyen akadályt el szeretne hárítani, ezért kiadta egyik eszközrendszerének bétaváltozatát, mellyel a felhasználók könnyedén megállapíthatják gépük alkalmas-e Windows 7 használatára.

A Microsoft Assessment and Planning (MAP) Toolkit névre hallgató eszköz jelenleg a 4.0-s verziónál jár és képes ellenőrizni a kompatibilitást illetve tanácsot is ad virtualizációval, energiacsökkentési lépésekkel és biztonsági hiányosságokkal kapcsolatban. Többek között ellenőrizhetjük vele, hogy képes-e a számítógép a Windows Server 2008, a Microsoft Office 2007 vagy a nemrég kiadott Windows 7 RC futtatására.

A MAP elérhető a Microsoft TechNet weboldalán keresztül. Néhány korlátozással rendelkezik a program, ugyanis csak pár (természetesen Microsoft) operációs rendszeren indíthatjuk el: Windows Server 2003-on, Windows Server 2008-on, Windows Vista-n, Windows Vista Service Pack 1-en és Windows XP Professional Edition-n. Jelenleg angol, francia, német, japán, koreai, portugál és spanyol nyelveken képes jelentést készíteni az alkalmazás.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. airplane
2009.06.24. 00:34
Windows Vista Home Premium alatt nem fut
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tpr
2009.06.24. 09:42
54 mega és kell hozzá .net 3.5. Szóval !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ludi
2009.06.24. 12:00
És akkor a Windows Vista/7 Upgrade Advisort mire lehet használni, nem pont ugyanerre? Bár azok az Office-t nem ellenőrzik, csak megmondták a gépemről, amit eddig is tudtam, hogy egy őskövület.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Terror
2009.06.24. 12:04
Felraktam, 1. fogalmam sincs hova installálta magát, 2. újraindítást kért, utána nem történt semmi, 3. ikonokat nem rakott ki, sehova 4. addremove programsban nincs

Szóval passzolom, fogalmam sincs mit lehetne vele kezdeni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sYs
2009.06.24. 12:11
Én felraktam és a programok között van Microsoft Assessment and Planning Solution Accelerator néven de elindítom és akkor mit kezdjek vele? Azt hittem hogy install és megmondja, hogy: CSERÉLD LE AZONNAL EZT A HALMAZT de semmi sem történik. Valakinek valami tapasztalat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!